اخبار

علاوه بر نمک باید مصرف فرآورده های شور همچون خیارشور را کاهش داد

علاوه بر نمک باید مصرف فرآورده های شور همچون خیارشور را کاهش داد
مصرف زیاد نمک و غذاهای شور منجر به فشار خون بالا ، سکته قلبی ، پوکی استخوان و سرطان معده خواهد شد

برای اجتناب ازمصرف بی رویه نمک بر سر سفره از نمکدان استفاده نکرده ، به منظور بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزیهای تازه و معطر ، سیر ، لیموترش ، آویشن ، شوید استفاده کنیم.

نیلوفر حیدری کارشناس تغذیه گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرگزاری وب دا کرمانشاه گفت : نمک خوراکی حاصل ترکیب دو عنصر سدیم و کلر میباشد و اثرات نمک بر فشار خون به علت وجود عنصر سدیم در این ترکیب است . در افرادی که سطح سدیم خون بالا و سطح پتاسیم پائین است خطر افزایش فشار خون که خود مسبب بیماری های قلبی و سکته است ، افزایش می یابد.

حیدری با اشاره به اینکه در حال حاضر مصرف سدیم در جهان در حال افزایش ومصرف پتاسیم در حال کاهش است گفت : افزایش دریافت پتاسیم در حد توصیه شده ، فشار خون را کاهش می دهد و  بهتر است افراد از منابع غذایی پتاسیم همچون حبوباتی مثل لوبیا و نخود ،  مغزها مانند گردو ، فندق ، پسته و بادام ، سبزیجات مانند اسفناج ، هویج و جعقری ونیز  میوها مانند موز و خرما استفاده نمایند .

وی با تاکید بر اینکه کاهش مصرف سدیم ، فشار خون را کاهش داده و از مرگ ناشی از بیماریهای قلب و عروق جلوگیری می کند افزود : سدیم به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود اما در غذاهای فرآوری شده به میزان بیشتری همچون نان تقریبا معادل 250 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده ، در گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس به میزان تقریبا معادل 1500 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده ، در تنقلاتی مانند چیبس ، پفک ، و ذرت بو داده تقریبا معادل 1500 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده و در سسها تقریبا معادل 7 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است میزان مصرف سدیم در بالغین باید کمتر از 2 میلی گرم در روز  یعنی معادل حدود 5 گرم نمک باشد .

این کارشناس تغذیه گفت : مصرف زیاد نمک و غذاهای شور منجر به فشار خون بالا ، سکته قلبی ، پوکی استخوان و سرطان معده خواهد شد که برای پیشگیری از این بیماریها لازم است مصرف غذاهای شور مثل آجیل شور ، انواع فر آوردههای غلات حجیم شده ( پفک)  ،  چیبس ، انواع شور نظیر خیار شور ، کلم شور ، ماهی دودی ، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را کاهش داد .

وی گفت : نمک باید کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز فقط از نوع تصفیه شده ید دار باشد .

 

۱۸ دی ۱۳۹۲ ۰۹:۵۰

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید