اخبار

شیر تنها ماده غذایی شناخته شده در طبیعت است که بسیاری از نیازهای بدن را به طور متعادل تامین می کند

شیر تنها ماده غذایی شناخته شده در طبیعت است که بسیاری از نیازهای بدن را به طور متعادل تامین می کند
با نوشیدن یک لیوان شیر در روز 15 درصد از پروتئین ، 30 درصد از کلسیم و بیش از 30 درصد از ویتامین های گروه B مورد نیاز یک فرد بزرگسال تامین می گردد .

تنها ماده غذایی شناخته شده در طبیعت است که بسیاری از نیازهای بدن را به طور متعادل تامین می کند .

نیلوفر حیدری  کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی با اشاره به این مطلب ، در خصوص فواید شیر گفت :  با نوشیدن یک لیوان شیر ( 240 میلی لیتر ) در روز 15 درصد از پروتئین ، 30 درصد از کلسیم و بیش از 30 درصد از ویتامین های گروه B مورد نیاز یک فرد بزرگسال تامین می گردد .

حیدری که با خبرنگار وب دا کرمانشاه سخن می گفت افزود :حدود 5 درصد از وزن ماده خشک شیر را لاکتوز یا قند شیر تشکیل میدهد و آنزیمی که قند شیر را در روده ها به گلوکز و فروکتوز می‌شکند (آنزیم لاکتاز) نام دارد و به طور طبیعی حساسیت به قند شیر ( لاکتوز ) در برخی از افراد وجود دارد که  این حساسیت  در اثر
عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به قند شیر در اثر عدم هضم لاکتوز و باقیماندن  آن در دستگاه گوارش و سپس تخمیر توسط باکتری های روده بزرگ موجب تولید گاز و اسید در لوله گوارش و بروز عوارض گوارشی مانند دل درد و تهوع میشود .

وی گفت : این عارضه در دو گروه از افراد  وجود دارد ، افرادی که به مدت طولانی شیررا  مصرف نمی کنند و به مصرف شیر عادت نداشته اند ودرصد بسیار کمی  از افراد نیز ممکن است به طور ژنتیکی توانایی ساخت آنزیم  لاکتاز را نداشته باشند که گروه دوم می توانند از سایر فرآورده های شیری مثل ماست، پنیر، یا از  شیر کم‌لاکتوز یا بی‌لاکتوز استفاده کنند

این کارشناس تغذیه تاکید کرد : با توجه به اینکه درصد قابل ‌توجهی از افراد جامعه ما از گروه اول  هستند و چون مدت طولانی شیر و لبنیات را از برنامه غذایی خود حذف کرده‌اند وقتی در سنین و شرایط مختلف مجبور می‌شوند شیر را در برنامه غذایی خود وارد کنند با عدم تحمل اتفاقی که به دلیل مدت طولانی عدم مصرف شیر به وجود آمده، مواجه خواهند شد با مصرف حجم کم شیر  می‌توان دستگاه گوارش را به ترشح آنزیم مورد نظر وادار کرد و از آن به بعد، این نوشیدنی ارزشمند را در برنامه غذایی روزانه گنجاند.بنابراین توصیه کلی به این افراد اینست که هرروز به مقدار کم شیر مصرف شود و به تدریج به مقدار آن اضافه شود و به جای نوشیدن مقدار زیاد شیر در یک وعده مقدار کمی از آن را در چند وعده مصرف کنند .

 

۶ بهمن ۱۳۹۲ ۱۰:۰۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید