پیام ریاست دانشگاه به مناسبت روز ماما

ریاست دانشگاه به مناسبت روز ماما پیامی صادر کرد که متن آن به این شرح است.

مامایی این حرفه کهن امروزه دانشی است که بر مشاهده، آموزش، پیشگیری، تحقیق، تشخیص و درمان استوار شده است. مامایی نقش های بسیار گسترده ای اعم از نقش مشاوره ای،آموزشی، مراقبتی،حمایتی،درمانگری و تحقیقاتی دارد. البته تمامی این نقشها در ارتباط با مادر و کودک مفهوم پیدا می کند یعنی ماما به مشاوره قبل ،بعد و هنگام ازدواج، آموزش نحوه تنظیم خانواده ،مراقبت دوران بارداری، زایمان طبیعی و مراقبت بهداشتی مادر و کودک و آموزش به دختران در زمینه بهداشت دوران بلوغ و بعد ازآن می پردازد، تلاشی که اهمیت آن در بهداشت و سلامت جامعه بر کسی پوشیده نیست.

همانگونه که می دانید یکی از مشکلات حال حاضر جامعه ما که در سالهای گذشته روند رو به افزایشی داشته بحث افزایش آمار سزارین است. خوشبختانه با اقدامات انجام شده در طرح تحول نظام سلامت این آمار هرچند کم اما مطابق برنامه در حال کاهش است که نیک می دانیم نقش شما ماما هابه عنوان همرامان مادران  باردار در طی بارداری برای فراهم کردن زمینه زایمان طبیعی بسیار مهم است لذا ضمن قدردانی برای این موفقیت ،آغاز امیدبخش این راه را مدیون شما هستیم و با تبریک این روز به تمام شما ماماهای تلاشگر، بر این باورم که رشته مامایی عشق و علاقه و صبر و حوصله بسیار بالا می خواهد و ماما مسئولیت جان دو نفر یعنی مادر و کودک را بر عهده دارد و باید با هوشمندی و نکته سنجی مراقبت ازآن دو را کامل نماید.

توفیق روز افزون و سلامت همیشگی را برایتان آرزومندم

دکتر حسین کریم