حسابداری تعهدی از زبان سرپرست مدیریت امورمالی دانشگاه

گفتگوی کوتاه ما با محسن نصرتی بعنوان سرپرست مدیریت امور مالی دانشگاه در باب حسابداری تعهدی و برنامه های در دست اجرای این مدیریت را بخوانید.

آقای نصرتی لطفا درخصوص سوابق خود در نظام نوین مالی و مربیگری تان در پیاده سازی حسابداری تعهدی توضیح دهید:

اینجانب مربیگری تئوری وعملیاتی پیاده سازی وتغییر مبنای حسابداری تعهدی را درسایت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آغاز و درمرکز آموزش مدیریت کارکنان شهید بهشتی تهران همراه با سایر مربیان منتخب وزارت بهداشت تکمیل وتمامی سعی خود را درجهت پیشبرد نظام نوین مالی که باهدایت مستقیم مرکز بودجه وپایش عملکرد وزارت بهداشت بوده را نموده ام و در کل می توانم به آموزش تمامی گروههای درگیر اعم از حسابدار ،انباردار،امنای اموال،کارشناسان درآمد در دانشگاه کرمانشاه اشاره کنم.

تعریف ومحتوی حسابداری تعهدی چیست؟

ابتداء لازم است توضیحی درخصوص مبنای نقدی داشته باشم . مبنای نقدی دارای معایب اساسی است از جمله ثبت رویدادهای دریافت شده وپرداخت شده وشاید این تفاوت عمده حسابداری نقدی با تعهدی است که درزمانبندی معاملات متفاوت است وهمچنین درحسابداری نقدی هزینه با درآمد حاصله تطابق ندارد وتصویر مناسبی از فعالیتهای اخیر به نمایش نمی گذارد به نظر من تحلیل خروجی حسابداری تعهدی مشکل است اما واقعی وقابل استناد است .

تفکری مدرن درحسابداری وجود دارد که تعبیرش حسابداری برمبنای تعهدی است وبراساس این مدل مدرن کارائی درراس امورقرار می گیرد وبرای تصمیمات مدیریت عالی راهنمای مناسب وقابل اتکائی است .

حسابداری تعهدی دردانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از چه زمانی اجرا شده است؟

از سال 1389 تمامی اسناد مالی بایگانی شده تبدیل به اسنــاد با روش تعهـــدی شدند ، تمـــامی دارائی ها صورت برداری شد وبعنوان سوابق دارائی به تراز مالی اضافه شد، تمامی موجودی های انبار شمارش ومانده آنها مقداری و ریالی به سیستم متمرکز مالی منتقل شد تمامی اطلاعات سنواتی که به راحتی قابل مشاهده  وبررسی نبود با سرفصل های مناسب ثبت رویداد شد واینکه با کار شبانه روزی تراز مالی قابل استناد درسال 1390 ارائه وبرای اولین بار صورت وضعیت مالی دانشگاه تحت عنوان صورت مالی پس از گذراندن مراحل حسابرسی به هیئت امناء دانشگاه ارائه شد .

وحال اینکه ما سیستمی داریم مبتنی برحسابداری تعهدی که از خصوصیاتش می توان به شفافیت بالا ، قابل استناد ومنطبق براستانداردهای حسابداری ودارا بودن تیم عملیاتی کنترلی که درهر لحظه درحال رصد نمودن فعالیت واحدها می باشند وانبارهائی که درهر لحظه قابل مشاهده وتحلیل هستند، فعالیت مالی که به راحتی می توان نسبتهای مختلف مالی را درآن محاسبه و استخراج نمود .

فعالیت هائی که جزء برنامه های آتی می باشند.

-          هزینه یابی که درحال اتمام است وبزودی پایلوت نمودن یک از واحدهای بیمارستانها جهت احصاء بهای تمام شده خدمات را شاهد خواهیم بود.

-          تشکیل کارگروه تحلیلی – مالی جهت بدست آوردن نسبتهای مالی جهت ارائه به مدیران ارشد دانشگاه

-          تشکیل وبرگزاری کلاسهای آموزشی بهای تمام شده خدمات برای تمامی گروهها درگیر دراین بحث وهمچنین برگزاری دوره های آموزشی کارکنان واحد تابعه درمبحث قوانین ومقررات مالی .

-          ودرنهایت افزایش سطح کارائی ( کمی وکیفی ) مدیریت امورمالی دانشگاه

آینده ای که برای مدیریت مالی می بینید؟

فعالیت شفاف تر وپاسخگوئی بیشتر ، پویائی ، بهبود روشهای مالی ومدیریت منابع مالی براساس عملکرد

و سخن آخر:

امیدوارم با ارائه ایده های نو وتلاش مضاعف باعث پویائی مدیریت امورمالی وبالارفتن میزان رضایتمندی شویم .