استاندار کرمانشاه: مشکلات بخش سلامت استان باید احصا شود

کرمانشاه - استاندار کرمانشاه گفت: مشکلاتی که در بخش سلامت در استان کرمانشاه وجود دارد ظرف یکماه آینده باید از سوی کارشناسان دستگاههای مختلف بررسی و احصا شود و نتایج آن برای تدوین نقشه جامع سلامت استان در اختیار مسوولان ذی ربط قرار گیرد.

استاندار کرمانشاه: مشکلات بخش سلامت استان باید احصا شود
سید دادوش هاشمی روز دوشنبه در نخستین جلسه شورای عالی سلامت  و امنیت غذایی استان کرمانشاه در سال جاری در سرسرای استانداری افزود: ابتدا باید ببینیم مشکلات ما در بخش سلامت کجاست و سپس راهکارهای لازم را برای برون رفت از این مشکلات ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: در بخش سلامت، تنها دانشگاه علوم پزشکی و معاونت بهداشت و درمان دخیل نیست بلکه همه دستگاههای اجرایی و مردم نقش دارند و باید وظایف هر یک در این راستا مشخص شود.
هاشمی تاکید کرد: در بحث سلامت، تنها سلامت جسم مد نظر نیست و سلامت روح و روان جامعه هم به همان میزان دارای اهمیت است و دستگاههایی مانند فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی در تامین سلامت روان جامعه نقش اساسی دارند.
وی با مثبت ارزیابی کردن تدوین نقشه جامع سلامت استان گفت: نقشه سلامت راهها را به ما نشان می دهد و براساس آن می توانیم راهکارهای لازم برای برون رفت از مشکلات و تامین حداقل ها در سلامت را ارائه کنیم.
در ادامه این جلسه رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز مهمترین اهداف تدوین نقشه جامعه سلامت استان را ایجاد تفکر سلامت محور در متولیان دستگاههای اجرایی، استفاده از خرد جمعی در حل مشکلات سلامت مردم با مشارکت دستگاههای اجرایی ، شبکه های مرتبط و مردم ، تغییر در نگاه متولیان دستگاههای اجرایی استان در مورد نقش خود در سلامت و حرکت به سوی اثر گذاری بر توقعات در بخش سلامت عنوان کرد.
دکتر صمد نوری زاد افزود: تحقق سلامت در سه سطح پیشگیری از مخاطرات سلامت، کنترل مخاطرات سلامت و احیای پتانسیل های از دست رفته ناشی از مخاطرات سلامت صورت می گیرد که متولی آن نه تنها دانشگاه علوم پزشکی بلکه همه بخش های جامعه هستند.
وی با تاکید بر اینکه تعامل و همکاری بین بخشی در تحقق سلامت جامعه ضروری است گفت: وزارت بهداشت در این زمینه تنها 20 درصد می تواند تاثیرگذار باشد و 80 درصد باقی را دستگاههای برون سازمانی بر عهده دارند.
در ادامه این جلسه بحث کشتارهای غیرمجاز دام و تاثیر آن بر سلامت جامعه مورد بررسی قرار گرفت و مدیر کل دامپزشکی استان در این رابطه گفت: در استان کرمانشاه دو کشتار گاه صنعتی و 12 کشتارگاه سنتی دام فعال است.
ابراهیم مقصودی فر مهمترین مشکلات کشتارگاههای سنتی استان را دفع فاضلاب، حمل و نقل ، بهسازی کشتارگاه ، فرسودگی تجهیزات، سرویس های بهداشتی، رعایت نکردن موازین بهداشت فردی سلاخان و وجود نیروهای مازاد عنوان کرد.
استاندار کرمانشاه نیز در پایان با تاکید بر رفع مشکلات این کشتارگاهها خواستار ساماندهی نیروهای مازاد در کشتارگاههای صنعتی بیستون و زاگرس شد.