راهنمای فرآیند اقدامات لازم در بحران زلزله ، همراه با دستورالعمل های اجرایی آن ، توسط معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تدوین شد

معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از نخبگان مدیریتی و فکری نظام سلامت دعوت نمود تا با ارسال پیشنهادات و نکته نظرات خود ، ضمن ایفای نقشی مؤثر در تدوین این دستورالعمل ها ، به اصلاح کاستی ها و رفع ایرادات احتمالی آن ها بپردازند.

متعاقب وقوع حادثه ی زلزله استان کرمانشاه و آسیب  های  وارده  برشهروندان و هم چنین تخریب تعداد قابل توجهی از ابنیه و  زیر ساخت های ارایه دهنده ی خدمات سلامت در چند  شهرستان این استان  و پیرو تصمیمات گرفته شده در جلسه ی فوق العاده ی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، که در روز جمعه 1396/08/26  به ریاست معاون اجتماعی وزارت بهداشت ، در خصوص تدوین یک برنامه ی عملیاتی از پیش اندیشیده برای  شرایط  بحرانی زلزله، اتخاذ گردید ، مدیران و کارشناسان حوزه های اداری این معاونت با هم اندیشی و تشکیل جلسات متعدد ، راهنمای فرآیند اقدامات لازم در بحران زلزله و دستورالعمل های اجرایی مورد نیاز آن را با تکیه بر رویکرد مدیریت بهداشت و درمان  تدوین نمودند.

انتظار می رود این دستورالعمل در ساعات اولیه ی وقوع  حادثه ، که ساعات اولیه کلید طلایی نجات محسوب شده و درحقیقت  همان ساعات در هم ریختگی امور ، سر در گمی ها ، بی اطلاعی ها و کم اطلاعی مسئولان از آن چه واقع شده می باشد ، بتواند به مثابه ی پروتکلی اجرایی ، با  سامان دهی سریع انواع  مشارکت های  مردمی و طراحی نقشه ها یا راهکارهای اجرایی برای شناسایی و اطلاع یابی  سریع از آن چه اتفاق افتاده و تشخیص نیازها ی فوری به  ترتیب اولویت آن ها  ، با گرد آوری و سازمان دهی مشارکت های مردمی و هدایت آن ها به طرف برآورده سازی نیاز های نظام سلامت چون درمان ، دارو ، تجهیزات و باز سازی و تعمیر ویا ساخت و به کارگیری مجدد زیر ساخت های تخریب شده ، عمل نماید .

معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در زمینه ی تدوین این دستورالعمل ها عنوان نمود : " آن چه در تهیه ی این دستور العمل ها،  مورد توجه این معاونت و مدیران و کارشناسان آن بوده ، علاوه بر تکیه ی بر تجربیات حاصله از این حادثه ی تلخ و مستند نمودن  اقدامات انجام پذیرفته توسط وزارت بهداشت و معاونت های مختلف دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و مساعدت های سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور ،  استفاده از ظرفیت مشارکت های مردمی می باشد " .

دکتر الماسی هم چنین  ضمن تقدیر از زحمات مدیران و کارشناسان معاونت تحت مدیریت خود ، ابراز امیدواری نمود که اقدام آنان در تدوین و مستندسازی تجربیات خود و نگارش دستورالعمل های مربوطه ، با توجه با واقع شدن آن ها در شرایط عملی ، موجبات برآورده سازی و پاسخ گویی به نیازاساسی  تهیه و تدوین دستور العمل های اجرایی سراسری مورد نیاز را ، فراهم آورد.

وی هم چنین از نخبگان مدیریتی و فکری نظام سلامت  دعوت نمود تا با ارسال پیشنهادات و نکته نظرات خود ، به آدرس های ایمیل ذیل ، ضمن ایفای نقشی مؤثر در تدوین این دستورالعمل ها ، به اصلاح کاستی ها و رفع ایرادات احتمالی آن ها بپردازند.                                                            alialmasi@yahoo.com                                      aalmasi@kums.ac.ir