ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی در راستای طرح تحول سلامت دهان و دندان

کرمانشاه- ایرنا- طرح تحول سلامت دهان و دندان از اواخر سال 93 و اوایل سال 94 در سطح کشور با هدف تامین بهداشت دهان و دندان آغاز شد و در استان کرمانشاه نیز اکنون در 68 مرکز دولتی خدمات مربوط به این بخش به صورت رایگان و یا فرانشیز 30 درصدی در سطح شهرها و روستاها ارائه می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا؛ بخشی از این طرح به صورت رایگان مربوط به دانش آموزان است و بخشی نیز به صورت فرانشیز 30 درصدی انجام می شود و قرار است 170هزار نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی استان کرمانشاه از خدمات مربوط به این طرح برخوردار شوند.
در استان کرمانشاه اکنون حدود ۳۲۳ هزار دانش آموز در چهار هزار و 600 مدرسه در شهرها و روستاها تحصیل می کنند که 170 هزار نفر از این تعداد را دانش آموزان مقطع ابتدایی تشکیل می دهند.

**68 مرکز دولتی با 80 دندانپزشک خدمات ارائه می دهند
مدیر گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این باره در گفتگو با خبرنگار ایرنا از ارائه خدمات دندانپزشکی به مردم استان در 68 مرکز دولتی در راستای اجرای طرح تحول سلامت دهان و دندان خبر داد و گفت: این تعداد مراکز در شهرها و روستاهای استان خدمات دندانپزشکی ارائه می دهند.
دکتر محمدرضا فرخی با اشاره به اینکه این طرح از اواخر اسفند سال 93 در سطح کشور اجرا شد افزود: در راستای اجرای این طرح توانستیم تعداد زیادی از مراکز شهری و روستایی استان را به امکانات روز تجهیز کنیم و با 36 دندانپزشک نیز در روستاها قرارداد همکاری منعقد کردیم.
او با بیان اینکه اکنون در 68 مرکز دندانپزشکی دولتی در استان کرمانشاه خدمات به مردم ارائه می شود، گفت: از این تعداد 27 مرکز در روستاها و 41 مرکز نیز در شهرهای استان خدمات ارائه می دهند.
به گفته او 80 دندانپزشک در استان کرمانشاه در مراکز دولتی خدمات دندانپزشکی به اقشار مختلف مردم ارائه می دهند.
او در ادامه به شیوع بالای پوسیدگی دندان در میان کودکان اشاره کرد و گفت: یکی از سیاست های وزارت بهداشت در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت توجه به وضعیت دندان دانش آموزان بود که برای این مورد هر سال 2 بار بر روی دندان دانش آموزان ابتدایی در طول سال تحصیلی ماده ای ژل مانند در دهان دانش آموزان زده می شود ( وارنیش فلوراید) و از این طریق از پوسیدگی دندان آنها جلوگیری می گردد.
به گفته او این اقدام در روستاها توسط بهورزان و در شهرها نیز توسط مراقبان سلامت به صورت رایگان انجام می شود.
او با تاکید بر اینکه این طرح باید به مدت 6 سال انجام شود، گفت: اگر به صورت منظم این اقدام انجام شود بین 40 تا 60 درصد از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
دکتر فرخی در ادامه دیگر برنامه معاونت بهداشتی ترمیم دندان های پوسیده و در نهایت کشیدن دندان های عفونی ذکر کرد و گفت: این خدمات برای روستاییان سنین 6 تا 14 سال به صورت رایگان انجام می شود.
او گروه هدف دیگر این طرح را مادران باردار و شیرده در روستا اعلام کرد و افزود: جرم گیری دندان، ترمیم و کشیدن آن در روستا به صورت رایگان انجام می شود و برای سایر روستاییان با فرانشیر 30 درصد ارائه می گردد.
مدیر گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: در شهرهای استان نیز برای تمام دانش آموزان ابتدایی طرح های وانش فلوراید و فیشور‌سیلنت (روکشی که بر روی شیارهای محل تجمع پلاک میکروبی کشیده می شود) به صورت رایگان انجام می شود و ترمیم و کشیدن دندان نیز هر کدام با فرانشیر 30درصد ارائه می گردد.
وی با بیان اینکه ارائه این خدمات در شهرها برای مادران باردار به صورت رایگان ارائه می شود، افزود: سایر افراد بیمه شده در شهرها می توانند از خدمات مربوط به دهان و دندان در مراکز دولتی با فرانشیز 30 درصد استفاده نمایند.

**بهره مندی 170 هزار دانش‌آموز کرمانشاهی از خدمات دندان ‌پزشکی
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه 170 هزار دانش‌آموز کرمانشاهی از خدمات دندانپزشکی طرح تحول سلامت بهره‌مند می‌شوند، گفت: سه پایگاه در کرمانشاه مجری این طرح است.
سلیمان محبی افزود: طرح تحول سلامت دهان و دندان دانش‌آموزان با هدف پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان در میان دانش‌آموزان استان اجرا می شود.
او با بیان اینکه برای اجرای این طرح سه‌ پایگاه ثابت دندانپزشکی در مدارس در نظر گرفته شده است، گفت: دندان دانش‌آموزان در این طرح معاینه می‌شود و برای جلوگیری از پوسیدگی از خدمات فیشور‌سیلنت به‌ صورت رایگان بهره‌مند می‌شوند.
وی با بیان اینکه طرح ملی ارتقای سلامت و بهداشت دهان و دندان در دو مرحله برای 170 دانش‌آموز شهر کرمانشاه اجرا می‌شود، تصریح کرد: براساس تفاهم ‌نامه با معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استان، دانش‌آموزان در 2 مرحله خدمات فیشور‌سیلنت و فلوراید‌تراپی را دریافت می‌کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه به توزیع هشت هزار مسواک رایگان در بین دانش‌آموزان نیز اشاره و بیان کرد: مرحله دوم طرح سلامت دهان و دندان با تزریق اعتبار در بخش‌های رفع پوسیدگی، جرم‌ گیری و کشیدگی دندان دانش‌آموزان انجام می‌شود.
۲۹ فروردین ۱۳۹۶ ۰۸:۳۰