توسعه سلامت در گرو مشارکت همگان؛ یادداشتی از مهدی محمدی

همگان می دانند که وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی  به تنهایی نمی تواند سلامت جامعه را تامین کند به طوری که
 میزان تاثیر آن حتی به یک چهارم میرسد. مابقی این تاثیر را باید در میان مردم ، سازمان های مردم نهاد، مجامع مشورتی ، خیرین ، سپاسگزاران ، قانون گزاران ، منتخبان مردم و.... جستجو کرد.
شکی نیست که دولت تدبیر و امید بخصوص با برنامه عظیم و فراگیر طرح تحول نظام سلامت توانسته است گامهای بزرگی در راستای برقراری عدالت در سلامت و ارتقای کیفیت خدمات درمانی در دور افتاده ترین مناطق کشور و توجه ویژه به بهداشت ، آموزش و سایر حوزه های خدمتی بردارد، اما جبران عقب ماندگی های گذشته به واقع امری نیست که این وزارتخانه بتواند به تنهایی از پس آن برآید.
مشکلات گوناگون سلامت از ناهمسانی سطح سواد سلامت در جامعه گرفته تا ریختگی هایی در فرهنگ سلامت ، تهدیدات جدی فرا راه این مهم، مرگ و میر روزانه هموطنان براثر تصادفات جاده ای، بیماری های واگیر تهدید کننده ، بیماری های غیر واگیر روبه گسترش ، بروز سرطانها از یکسو و فرسودگی مراکز و بیمارستانها ، نیاز به دانش و فناوری جدید و کمبود محسوس تختهای بیمارستان و نیروی انسانی از دیگر سو، لزوم مشارکت همگانی را بیش از پیش یادآور می شود و این خادمان سلامت هستند که باید درجهت برقراری ارتباطات قوی با دیگر مراکز و افراد موثر کوشیده ، ضمن تشریح وضعیت کنونی آنان را به مشارکت بیشتر فرا بخوانند.
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با درک این اهمیت ،همواره تلاش کرده است تا برقراری ارتباط موثر با این مراکز را به منظور توسعه ارائه خدمت شایسته تر به مردم در دستور کار خود قرار داد و در سه سال گذشته به طور مستمر در این راه برنامه ریزی ، گفت و گو ، تبادل نظر با آنان و دیدارهای گسترده ای در سطح نمایندگان مردم د رمجالس، مدیران ارشد استان ، سازمانهای سلامت محور، سمن ها، و ارتباط رو در رو با عموم مردم داشته است.
حضور دو نماینده محترم مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری حضرات آیت الله نریمانی و آیت الله محمدی عراقی در هیات
رئیسه دانشگاه و تبادل نظر پیرامون چالش های گستره سلامت و نیازمندی هایی از جمله حل مشکل پردیس ، کمک به سرعت بخشیدن به پروژه ها ، اصلاح فرایندهایی که نیاز به تصمیمات کشوری دارد و... برگزاری نشست محفل انس رمضانی و دعوت از اعضای منتخب مردم در پنجمین دوره شورای اسلامی شهر کرمانشاه برای آشنایی بیشتر با فعالیتها و ظرفیتهای بخش های بهداشت و درمان و نیز آموزش و تحقیقات ، که در هفته گذشته انجام شد را می توان از این دست فعالیت ها بر شمرد.
فضای کلی این دو نشست که به فاصله کوتاهی برگزار شد،  مفاهمه  وهمکاری بود به گونه ای که مصوبات نشست با خبرگان و
بحث های نشست با منتخبین، امید بخش و موثر ارزیابی می گردد و امید آن می رود که بتوان با بسط این ارتباطات و با سرانگشت تدبیر و همدلی گرهای ناگشوده ای را که همچون سدی در مقابل خدمتگزاران این بخش قرار گرفته اند ، گشود
در این میان ابتکار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که اعضای منتخب شورای شهر آینده را برای نخستین بار پس از انتخابات پر شور 29اردیبهشت گردهم آورد و در زمینه آشنایی بیشتر اعضاء جدید با دیگر منتخبان و نیز اعضای هیات رئیسه و جمعی از مدیران دانشگاهی با آنان فراهم نمود، قابل توجه و مفید بود.
امید است این روح همدلی و روحیه کار گروهی بتواند در آنچه به طور کلی ارتقای سطح سلامت مردم نامیده می شود تاثیر
 روشنی گذاشته و کرمانشاه را که در این حوزه در مسیر رشد و بالندگی قرار گرفته به جایگاه واقعی خود نزدیک و نزدیک تر نماید.
۳ تیر ۱۳۹۶ ۱۴:۳۳