خانه ی مشارکت مردم در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تشکیل شد

درجلسه ای که در محل معاونت امور اجتماعی دانشگاه  با شرکت نمایندگان نهادها و دستگاه های اجرائی مرتبط چون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ، سازمان تشکل های مردمی استان ، اداره ی سلامت و تندرستی آموزش و پرورش ،  تشکل های دانشجویی ، سازمان بسیج جامعه پزشکی استان ، حوزه ی علمیه، سازمان هلال احمر، اداره ی امور زندان ها ، کارگروه سمن های  سلامت  محور استان ، کانون کارفرمایان استان ، شهرداری کرمانشاه ، مجمع امور خیرین ، اطاق اصناف ، سازمان صدا و سیما و معاونت امور بهداشتی دانشگاه ، با ریاست پروفسور الماسی معاون امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی  برگزار گردید ، خانه ی مشارکت  مردم تشکیل شد.
دکتر الماسی به بیان نقشی که امروزه  پزشکی اجتماعی در تامین سلامت جوامع دارد پرداخت و گفت : زمانی این نگرش حاکم بود که سلامت و تامین آن را تنها در درمان و بهداشت می دانستند و دولت ها و به ویژه  دانشگاه های علوم پزشکی ، نهاد رسمی تامین کننده و مسئول آن بودند. آن چه که سال های سال به عنوان ماحصل تحصیلات به اذهان دانشجویان و به طور کلی آحاد جامعه متبادر می گشت این بود که نتیجه کار این مراکز ، بایستی تنها به "  درمان " ختم شود و کار دولت ها نیز ، تامین سلامت  به معنای تامین درمان بیماران است . اما امروزه سلامت امری همگانی شده که تک تک آحاد جامعه در آن مسئولند و به فراخور نقش دارند و دیگر تنها دانشگاه های علوم پزشکی وظیفه عهده داری سلامت را بر دوش ندارند ، بلکه تقریبا تک تک ادارات و دوایر دولتی و غیر دولتی نیز در سهیم و درگیر هستند. و اندیشمندان امروزه ، از مفهوم سلامت مثبت صحبت می کنند و در تعریف آن می گویند : "  سلامت یعنی زیستن در رفاه و آسایش فردی ، جمعی و اجتماعی تحت سیطره ی معنویت ."
وی هم چنین به دلایل تشکیل خانه ی مشارکت مردم و کارکرد و اهمیت این نهاد اشاره کرد و در این زمینه گفت : " خانه ی مشارکت مردم در سلامت به استناد به برنامه ی جامع سلامت استان و نقش انکارناپذیری که مردم در مراحل گوناگون ایجاد ، حفظ و گسترش سلامت دارند ،  تشکیل شده است و توانمندسازی  آحاد و اقشار مختلف مردم در ارتقاء سلامت از اولویت های آن محسوب می شود.
پروفسور الماسی  با اظهار این نکته که برخورداری از بالاترین حد استانداردهای منطقی و قابل حصول ، حق مسلم هر انسانی است، خاطرنشان کرد : اسلام ، تأمین سلامت را مسئولیتی فردی و اجتماعی می داند و به نقش انکارناپذیر فرد فرد مسلمانان  در تامین سلامت خود ، تاکید دارد.
وی در ادامه ی سخنان خود خطاب به حضارگفت : " امروز با تشکیل خانه ی مشارکت مردم  از شما عزیزان  دعوت می کنیم که همه یار و کمک کار هم  در این امر مهم باشیم . ولی برای موفقیت در امر، بایستی نگرش و نگاه اجتماعی خود را  به امر سلامت  تقویت کنیم ، تک تک ما بایستی نگرشی اجتماعی پیدا کنیم و سپس با کمک و مدد همین نگرش به ارتقاء فرهنگ و آموزش سوادسلامت آحاد جامعه ، با استفاده از تمامی وسایل و امکانات  و ظرفیت های تحت اختیار در باره ی بهداشت و سلامت ،  هنر و سایر ظرفیت ها ی ممکن  بپردازیم" .
معاون اجتماعی دانشگاه در پایان سخنان خود ، بر ضرورت ساختاردهی سریع تر کمیته ها و ارکان خانه ی مشارکت مردم  و برنامه ریزی تقویمی جلسات آن تاکید کرد .  در ادامه پس از معرفی نمایندگان ادارات و دستگاه های اجرایی حاضر در جلسه ، مدیر مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه  به شرح جزئیات ، ارکان ، وظایف و اهداف تشکیل خانه ی مشارکت و پاسخ گویی به سئوالات حضار پرداخت .
وی هم چنین به فرایند  تحول معنای آکادمیک مفهوم سلامت از دهه ی 70 میلادی تا کنون اشاره کرد .
سپس مدیر دبیرخانه ی کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی معاونت اجتماعی دانشگاه نیز، ضمن سخنان کوتاهی با اشاره به کارکردهای متعدد خانه ی مشارکت مردم  ، یکی از مهم ترین کارکردهای این نهاد را " هم افزایی فکری و ایجاد خرد جمعی " در پی گیری اهداف نظام سلامت دانست و با بیان برخی از آسیب های اجتماعی در استان ، به اهمیت تقویت سواد سلامت جامعه و بهره گیری از خرد جمعی و مشارکت مردمی در پاسخ گویی به این آسیب ها اشاره نمود.
در ادامه ی جلسه حضار به بحث گروهی و بیان نکته نظرات ، دیدگاه ها و پیشنهادات خود در خصوص موضوعات سلامت محور و تشکیل خانه ی مشارکت مردم پرداختند.
در پایان جلسه دکتر الماسی به جمع بندی و تلخیص مذاکرات صورت پذیرفته پرداخت و گفت: اولین نتیجه ای که از نشست امروز می توان گرفت این است که : بایستی به دنبال راه حل های جدید و شیوه های مداخله و تاثیر گذاری تازه ای باشیم . همان طور که مشکلات و آسیب های جامعه ی امروز ما  امور جدیدی هستند و با مشکلات  مثلا چند دهه ی پیش تفاوت دارند ، بی شک راه حل های آن ها نیز بایستی جدید و نوآورانه و متناسب با موضوعات ، نیازها و امکانات زمانه باشدو بایستی با تعامل فکری و اعتقاد قلبی به این نکته که" همه چیز را همگان دانند" به دنبال چاره اندیشی برای مشکلات  باشیم .
نکته ی دیگر لزوم استفاده ی صحیح از فن آوری های جدید است که بایستی حتماً مورد توجه قرار گیرد. سوم اینکه : هدف از تشکیل خانه  ی مشارکت  مردم  در نهایت امر " ارتقای سطح سواد ، فرهنگ و بینش سلامت آحاد جامعه" است و بسیار مهم است و بنا به ماهیت خود ، ضرورتاً  کاری همه جانبه و میان بخشی را طلب می کند که از دانشگاه علوم پزشکی  شروع می شود و تا آموزش و پرورش ، صدا و سیما و سایر رسانه ها را در بر می گیرد .
وی در ادامه افزود: نکته ی بعدی توجه به ایجادساختار و مکانیزمی منطقی و قانونی برای  بیان خواسته ها و تقاضاهای قانونی مردم در را بطه با موضوعات سلامت محور است که آحاد اجتماع بتوانند به طور مسالمت آمیز و منطقی خواسته ها و حمایت های خود را در خصوص موضوعات سلامت محور بیان کرده و تا رسیدن به مرحله ی تصمیم سازی و تصمیم گیری مسئولان دنبال نمایند .
وی در  خاتمه گفت: پیشنهاد می نمایم که با توجه به اسناد بالا دستی و ضرورت های تخصصی در خانه ی مشارکت مردم به تشکیل کمیته های گوناگونی با کارکرد های متفاوت پرداخته شود مانند : کمیته ی هنر و ادبیات ، کمیته ی مهارت های زندگی ، کمیته ی خود مراقبتی ، کمیته ی ورزش و سایر کمیته های مورد نیاز به تشخیص اعضاء ".
شایان ذکر است در پایان  این نشست رئیس کارگروه سمن های سلامت استان ، تا برگزاری جلسه ی بعد و برگزاری انتخابات  ، به عنوان رئیس سنی خانه ی مشارکت مردم در سلامت انتخاب گردید .
۴ تیر ۱۳۹۶ ۰۹:۲۸