بهورزان سیار طرحی برای پایش وضعیت بهداشت عشایر دالاهو

دکتر حسین کریم رئیس دانشگاه علوم پزشکی طرح بهورز سیار را برای پایش وضعیت بهداشت عشایر در شهرستان دالاهو ارائه داد.
رئیس دانشگاه که در نشست پایش این شهرستان در دهم مرداد ماه سخن می گفت ضمن اشاره به آمار قابل توجه جمعیت سیار این شهرستان و نیز بیماری های مشترک بین  انسان و دام طرح بهورزان سیار را برای پایش وضعیت بهداشتی عشایر در این شهرستان بسیار ضروری دانست و گفت :  با اجرای این طرح عشایر می توانند تحت پوشش خدمات سلامت قرار گرفته و از بسیاری از مشکلات و بیماری های آنان پیشگیری و جلوگیری شود.
 وی شهرستان دالاهو  را به علت عدم وجود شاخص های مربوطه برای احداث بیمارستان خارج از سطح بندی های مربوطه دانست و گفت: بیمارستان سازی در این شهرستان از عهده وزارت بهداشت خارج است اما ما تختهای بیشتری را در مرکز درمان بستر فعال و تعداد متخصصان را افزایش می‏‏ دهیم.

دکتر کریم آمار سوانح و حوادث به ویژه تصادفات جاده ای در این شهرستان را بسیار بالا و نگران کننده دانست و گفت: 2بالگرد برای استان در نظر گرفته شده که به دلیل حجم بالای سوانح و حوادث در منطقه دالاهو یکی از آنها در این شهرستان خواهد بود.

دکتر کریم با بیان اینکه روستای سالم می تواند الگوی کشور شود و با راه اندازی توریسم روستا می توان کارهای بزرگی انجام داد گفت: باتوجه به تعداد بیماری های مشترک بین انسان و دام باید دامداری های سنتی به سمت دامداری های صنعتی برود و محل نگهداری دام نباید با انسان یکجا باشد.
رئیس دانشگاه آینده بهداشت را در گرو اجرای پرونده الکترونیک سلامت دانست و گفت این طرح در کرمانشاه به خوبی در حال اجرا است.
وی در ادامه ضمن اشاره به طرح بزرگ تحول سلامت بیان کرد: کسی که روزگاری از ترس نداری نمیتوانست علی رغم درد و بیماری به بیمارستانها وارد شود اکنون با خیال آسوده به محض احساس کسالت به بیمارستان می رود و دیگر نگران خالی شدن اندوخته و یا اجبار به قرض کردن برای پرداخت هزینه ها نیست.
وی گفت: هدف از جلسات مکرر ،سفرهای شهرستانی و پیگیری های طاقت فرسا برای اجرای پروژه ها برای این است که با به سرانجام رساندن شان مردم از آنها بهره مند شوند،دردی زودتر درمان پیدا کند و عارضه ای کمتر مردم را برنجاند.
۱۱ مرداد ۱۳۹۶ ۱۲:۴۴