سند جامع "سلامت" کرمانشاه تدوین می‌شود

مدیر سلامت و امنیت غذایی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از شروع تدوین سند جامع سلامت استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، دکتر حسین بیگلری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سلامت چهار بعد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی دارد، گفت: تنها 20 درصد سلامت مربوط به بحث ژنتیک است و 30 درصد آن به رفتار و سواد سلامت ما مربوط می ‌شود.
وی تصریح کرد: در این بین محیط زندگی با سهم 50 درصدی بیشترین سهم سلامت را به خود اختصاص داده و اگر محیط سالمی داشته باشیم، سلامت جامعه تا حد 50 درصد تامین می‌شود.
بیگلری از شروع تدوین سند جامع سلامت استان خبر داد و اظهار کرد: در این سند تامین سلامت در همه ابعاد آن لحاظ شده است.
وی افزود: در این سند بر همکاری همه دستگاه‌ها، در همه اماکن شهری و روستایی و نیز تامین سلامت همه گروه‌های سنی و در مجموع لحاظ تمام مولفه های مربوط به سلامت تاکید شده است.
بیگلری خاطر نشان کرد: تدوین این سند در هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به تصویب رسیده و 23 تیرماه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استانداری کرمانشاه به تصویب رسیده است.
وی افزود: ساختار اولیه این سند در حال تهیه است و در گام اول باید مشخص شود استان در زمینه شاخص‌های سلامت در چه وضعیتی قرار دارد.
این مسئول با بیان اینکه تدوین این سند بر اساس یک سند بالادستی است، گفت: در این سند بعد از مشخص شدن وضعیت استان برنامه‌های لازم برای تامین سلامت افراد در چهار بعد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی لحاظ می‌شود.
بیگلری با بیان اینکه همزمان با تدوین سند بخشی از برنامه‌های آن نیز در حال اجراست، گفت: به طور مثال یکی از برنامه‌های ما حذف سموم سفید(نمک و شکر) از سفره مردم است  که در حال پیگیری است.
وی هدف از تدوین سند جامع سلامت استان را ارتقای عادلانه شاخص‌های سلامت با حضور و مشارکت همه دستگاه‌های دولتی در شهرها و روستاهای استان عنوان کرد.

100 سمن "سلامت" در استان فعال است

سمیه جعفری مدیر مشارکت‌های مردمی و خیرین سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز  با بیان اینکه بودجه دولتی کفاف تامین تمامی نیازهای بخش سلامت را نمی‌دهد، گفت: در همین راستا به شدت به دنبال جذب مشارکت‌های مردمی و کمک خیرین در بخش سلامت هستیم.
وی افزود: در راستای افزایش جذب مشارکت‌های اجتماعی افزایش سمن‌های سلامت در دستور کار قرار گرفته، به طوریکه هم اکنون 60 سمن مرتبط با سلامت در استان فعال است و 40 سمن دیگر در این حوزه در حال شکل گیری است.
جعفری در ادامه با بیان اینکه طرح روستاهای پاک به طرح روستاهای توسعه یافته اجتماعی تغییر کرده است، گفت: در این روستاها تلاش این است که سلامت در همه ابعاد آن تامین شود.
این مسئول افزود: در همین راستا چهار روستای پاتاق، حوری آباد، گیوند و روستایی در شهرستان صحنه که به احتمال زیاد "بیدسرخ" باشد، برای طرح روستای توسعه یافته اجتماعی انتخاب شده‌اند.
۲۳ مرداد ۱۳۹۶ ۱۴:۲۵