از پزشک هندی و نهال نو پا تا تربیت فوق تخصص و درخت سایه گستر /گپی با دکتر علی رازی رئیس پیشین دانشگاه

دکتر علی رازی را در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه قدیمی تر ها به یاد دارند. او نام نیکی از دوران خدمت به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بر جای گذاشته است.
 دکتر رازی اکنون عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو گروه بورد ارولوژی است. روز پنج شنبه که برای نظارت بر گروه به کرمانشاه سفر کرد ، دقایقی به ما فرصت داد تا با او به مرور خاطرات گذشته بپردازیم.
دکتر رازی می گوید : سالهای طولانی و سختی در کرمانشاه بوده ام ، دورانی که این دانشگاه دبیرستان مجهزی بود ، نهالی بود که آن زمان بسیار ترد و شکننده بود و حالا به یک درخت تنومند با شاخ و برگ گسترده تبدیل شده است. این به مدد تلاش بچه های فعالی بوده است که دانشگاه را در طول زمان به اینجا رسانده اند و سطح خدمات را بسیار گسترده کرده اند. آن زمان تصور اینکه بیمارستان عظیمی همچون بیمارستان امام رضا (ع) داشته باشیم ، بعید به نظر می رسید یا مثلا اینکه یک مرکز قلب داشته باشیم آرزویی بیش نبود، اما الان وضعیت بسیار خوب شده است .
وی می گوید: من آن زمان با تلاش زیاد ، دکتر ملک زاده که وزیر بهداشت بود را راضی کردم ، او به سختی مقاومت کرد که رشته های تخصصی به کرمانشاه وارد شود ، البته بالاخره موفق شدیم به عنوان اولین رشته های تخصصی چهار رشته داخلی، بیهوشی ، جراحی و ارولوژی و یک رشته فوق تخصصی نفرو لوژی اطفال را راه اندازی کردیم. باید یاد آوری کنم آن زمان اساتید با انگیزه ای هم بودند که از این کار استقبال کردند. هر چند که پستی و بلندی های زیادی برای رشته های تخصصی و دانشجویان دوره اول داشتیم اما بالاخره مشکلات حل شد.
وی به بازگویی خاطراتش از ساخت بیمارستان امام علی (ع) پرداخت و گفت: آن زمان که دکتر معصومی از تحصیل آمده بودند قرار شد 2 اتاق عمل قلب بسازیم و مابقی پشتیبانی اش از بیمارستان آیت الله طالقانی باشد. دانشگاه مبلغی حدود 10 میلیون و مبالغ دیگری هم از استانداری و جاهای دیگر تامین شد که به اصطلاح چاله ای را که کنده بودیم  پر نمی کرد تا اینکه مرحوم هاشمی رفسنجانی به کرمانشاه سفر کردند و به همت آقای صحراحیان استاندار وقت ساعت یک و نیم بامداد به حضور ایشان رفتم که 150 میلیون تومان کمک کردند و شکر خدا کار انجام شد . در آن زمان مخالفت بسیار شدیدی برای راه اندازی جراحی قلب در شهرستان ها بود و شخص آقای مرندی که وزیر بودند مخالف بودند.
وی که مرور خاطرات را سرشار از سختی ناشی از کمبودها توصیف می کند افزود: متخصص در شهرستان ها نبود و نمایندگان مرتب از ما بیمارستان و متخصص می خواستند که مقدور نمی شد. حتی بسیاری از جاها را با پزشکان هندی پر کردیم ، اما الان می بینیم اینجا در مقایسه با استان های همسطح خود بسیار پیشرو است و علی رغم محدودیت ها ، خوب کار کرده است. آن زمان جنگ تازه تمام شده بود و مشکلات بازسازی و سختی های بسیاری داشتیم ، اما الان که مردم برای مثلا جراحی کلیه و یا قلب و سایر موارد به تهران نمیروند جای بسیار خوشحالی است و من را که به این شهر علاقه خاصی دارم خوشحال می کند.
وی در پایان گفتگو از گروه ارولوژی می گوید: امروز بازدید بسیار خوبی داشتیم ، گروه خیلی خوبی با توانمندیهای زیادی است. من و اعضای گروه آن را تایید قطعی کرده  و خواهان گسترش آن هستیم و در این راه کمک می کنیم.
 دکتر رازی همچنین از همه کسانی که به گفته خود نهال اولیه دانشگاه را به درخت تناوری تبدیل کردند تشکر کرد.
۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ۱۴:۲۷