مصرف ضد آفتاب لک های پوستی را کم میکند

یک متخصص پوست و‌مو گفت: مصرف مداوم ضدآفتاب ها از چروک های پوستی و افتادگی پوست جلوگیرى کرده و همچنین لک های پوستی را کاهش می دهد.
دکتر علی ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار دانشجو (خبرجو) روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، با اشاره به خواص پیشگیرانه و درمانی ضدآفتاب ها گفت: مصرف ضدآفتاب ها در کاهش لک های پوستی ناشی از نور آفتاب مفید هستند.
وی همچنین افزود: افرادی که از ضدآفتاب استفاده میکنند دیرتر دچار چروک های پوستی و افتادگی پوست میشوند‌.
دکتر ابراهیمی، پیشگیری از ایجاد سرطان‌های پوستی را از دیگر خواص ضدآفتاب ها عنوان کرد و گفت: پوست انسان با قرارگیری در معرض آفتاب مستعد سرطان میشود که کرم های ضدآفتاب تا حد زیادی از ایجاد این عارضه جلوگیری می‌کنند.
این متخصص پوست استفاده ی مداوم و‌منظم ضدآفتاب را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: بهتر است استفاده منظم از ضدآفتاب از سنین کودکی آغاز شود زیرا افراد معمولا در سنین قبل از بلوغ بیشترین تماس با نور خورشید را دارند.
دکتر ابراهیمی با اشاره به لزوم توجه فاکتورهای حفاظتی ضدآفتاب گفت: محدوده مناسب برای آن ۲۵ تا ۳۵ بوده و لزومی ندارد از ضدآفتاب های با فاکتور حفاظتی بالاتری استفاده شود.
این متخصص پوست یادآور شد: افرادی که به مدت طولانی در تماس با نور خورشید هستند بهتر است علاوه بر کرم های ضدآفتاب با فاکتور حفاظتی بالاتر، از لباس های پوشیده تر، کلاه، دستکش و عینک های آفتابی نیز استفاده کنند.
وی با بیان اینکه ضدآفتاب ها در نوزادان زیر ۱۲ ماه منع مصرف دارند گفت: مصرف ضد آفتاب در سایر سنین و در هر دو جنس مذکر و مونث توصیه می‌شود.
دکتر ابراهیمی افزود: استفاده از ضدآفتاب بسته به شرایط کاری، تعریق، شست و شو و... هر ۲ تا ۳ ساعت یکبار باید تمدید شود.
این متخصص پوست، قرمزی و حساسیت های پوستی را از عوارض احتمالی ضدآفتاب ها در برخی پوست های چرب و حساس عنوان کرد و افزود: کرم های ضدآفتاب به طور کلی عارضه ای به دنبال ندارند و افراد دارای پوست های حساس و یا خیلی چرب می‌توانند با مشورت پزشک نسبت به تعویض ضدآفتاب خود اقدام کنند.
دکتر ابراهیمی با تاکید بر استعمال ضدآفتاب در روزهای ابری سال و محیط های باز تصریح کرد: تنها در محیط های بسته است که می توان از ضدآفتاب استفاده نکرد.
وی در ادامه با اشاره به نقش بسزای نور خورشید در تامین ویتامین های مفید نظیر ویتامین د افزود: ضدآفتاب ها تا حدی می توانند مانع رسیدن آفتاب به سطح پوست شوند. اما میزان تماس پوست با آفتاب به صورتی است که مقدار ویتامین د مورد نیاز بدن ساخته شود.
وی در پایان استفاده از دستکش و عینک های آفتابی را در کنار ضدآفتاب ها ضروری دانست و عنوان کرد:  انواع روغن های طبیعی علی رغم اینکه با چرب نگه داشتن پوست تا حدی خاصیت ضدآفتابی دارند، بدلیل فاکتور حفاظتی پایین توصیه نمی‌شوند.
۳۱ مرداد ۱۳۹۶ ۰۹:۰۷