چاقی مادر بسیاری از بیماری ها است

چاقی مادر  بسیاری از بیماری ها است

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه چاقی یا اضافه وزن یکی از معضلات جامعه امروزی می باشد، گفت: بیشتر افراد به واسطه ی اضافه وزن به بیمارى هاى مختلفی مبتلا می شوند.
دکتر سید مصطفی نچواک در گفت و گو با خبرنگاردانشجوی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه غذا خوردن یک امر مهم و ارزشمند در سلامتی انسان ها تلقی می‌شود اظهارکرد: هر انسانی باید برای غذاخوردن از الگوی مناسب و منظمی پیروی کند.

دکتر نچواک با اشاره به آمار رو به رشد بیماریهای ناشی از چاقی اظهار کرد: چاقی و اضافه وزن موجب بروز بیماری های قلبی عروقی, چربی خون بالا, کبدچرب وحتی برخی ازسرطانها می‌شود.

مدیرگروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به آمار چاقی و اضافه وزن در جامعه اشاره کرد و گفت: بنا به آمار بدست آمده ازهر دونفر یک نفر به چاقی یا اضافه وزن مبتلاست.
وی همچنین چاقی و اضافه وزن را از بزرگترین و رایج ترین مشکلات جامعه دانست و توصیه کرد: بهتر است افراد براساس نیاز خود، مواد غذایی را مصرف کنند.
وی به شاخص توده بدنی به عنوان یکی از ابزارهای اندازه گیری احتمال کمبود یا اضافه وزن در افراد اشاره کرد و گفت: این شاخص ازطریق تقسیم وزن بر مجذور قد محاسبه می شود.
دکتر نچواک با بیان اینکه محدوده نرمال شاخص توده بدنی ۲۰-۲۵ می‌باشد گفت: افرادی که توده بدنی آن‌ها در این محدوده قراردارد دارای وزن نرمال هستند.
این متخصص تغذیه افزود: افرادی که عدد توده بدنی آن ها زیر ۲۰ است دارای کمبود وزن بوده و افراد با توده بدنی بالای ۲۵ دارای اضافه وزن می باشند که باید به متخصص تغذیه مراجعه کنند.
دکتر نچواک مصرف سه وعده غذایی اصلی شامل صبحانه، ناهار و شام را ضروری دانست و با تاکید بر حفظ الگوی مناسب و سالم در تغذیه خاطرنشان کرد: می‌توان در کنار وعده های اصلی از سه میان وعده شامل میوه ها استفاده کرد.
وی افزود: یک وعده غذایی سالم بایدشامل پنج گروه اصلی مواد غذایی شامل گوشت و پروتئین ها، میوه ها، سبزیجات، غلات و لبنیات باشد و در حد تعادل مصرف شوند.
دکتر نچواک با بیان اینکه مصرف نمک  دفع کلسیم و سرطان معده را به دنبال دارد گفت: یکی ازعادتهای غذایی ما قراردادن نمک وخوردن آن همراه غذامی باشدکه متاسفانه خطرات زیادی به همراه دارد .
وی در این خصوص با بیان اینکه نمک فراهم کننده سدیم بدن است خاطرنشان کرد: مامیتوانیم سدیم را از غذاهای دیگردریافت کنیم و یا ادویه جات را جایگزین نمک کنیم.
این متخصص تغذیه درپایان مراجعه به موقع به متخصص تغذیه را یک راه موثر در پیشگیری از کمبود یا اضافه وزن عنوان کرد و گفت: برای داشتن تغذیه سالم و بدنی سالم باید از الگوهای تغذیه ای مناسب استفاده کرده و تمامی پنچ گروه مواد غذایی رادر وعده های غذایی خود قرار دهیم.
۶ شهریور ۱۳۹۶ ۱۰:۲۶