رژیم گیاه خواری به معنی قطع مصرف پروتئین نیست!

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: رژیم گیاه خواری در کنار مصرف درست سایر گروه های غذایی ازجمله پروتئین ها، یک الگوی تغذیه ای مناسب خواهد بود.
دکتر مصطفی نچواک در گفت و گو با خبرنگار دانشجوی روابط عمومی دانشگاه  با بیان اینکه گیاه خواران براساس الگوهای تغذیه ای و هدفشان از گیاه خواری به گروه های متعددی تقسیم میشوند اظهار کرد: از جمله این افراد گروهی هستند که علاوه بر مصرف محصولات گیاهی از شیر و تخم مرغ به عنوان منبع پروتئین استفاده میکنند.
وی افزود: احتمال ابتلا به کمبود آهن، ویتامین های D و B12 و فقر روی در این افراد بیشتر است.
نچواک ادامه داد: وگانتیسم الگویی دیگر از گیاه خواری است که مبتنی بر حذف هرگونه محصولات حیوانی ازجمله؛ عسل، تخم مرغ و لبنیات از سبد غذایی می باشد.
وی با بیان اینکه این افراد در ادامه دچار سوء تغذیه می شوند گفت: وگانتیسم احتمال ابتلا به اختلالات روحی و روانی را نیز افزایش می دهد.
دکتر نچواک در ادامه تصریح کرد: در رژیم گیاه خواری کاهش مصرف کلسترول موجب کاهش احتمال سکته های قلبی و مغزی میشود؛ اما نباید مصرف پروتئین ها به عنوان یک گروه غذایی مهم کنار گذاشته شود.
مدیرگروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی با توصیه به اینکه؛ مصرف چهار وعده گوشت سفید در هفته و با روش پخت صحیح لازم است گفت: استفاده ی زیاد از پروتئین ها موجب تبدیل پروتئین اضافه به چربی و اوره میشود که  آسیب به کبد و کلیه را به دنبال دارد.
و از طرفی مصرف زیاد آمینو اسید ها موجب دفع ادراری کلسیم و کاهش تراکم استخوان ها میشود.
۲۰ شهریور ۱۳۹۶ ۱۰:۰۵