اولین عامل مرگ و میر در جهان را بشناسید

رئیس مرکز فوق تخصصی قلب و عروق کرمانشاه طی گزارشی در کمپین رسانه ای سه شنبه سلامت با موضوع "بیماریهای قلبی و عروقی" گفت: برطبق آخرین آمار منتشر شده از طرف سازمان بهداشت جهانی بیماری های قلبی در صدر عوامل مرگ و میر مردم جهان هستند.

دکتر یوسف رحمانی در گفتگو با خبرنگار دانشجوی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: سکته ی حاد قلبی همان آسیب عضله ی قلبی در زمینه ی گرفتگی عروق کرونر و نرسیدن خون به عضله ی قلب است.
وی عوامل خطر این بیماری را دو نوع تغییر پذیر و تغییر ناپذیر عنوان کرد و گفت: افزایش سن و سابقه ی خانوداگی از عوامل خطر تغییرناپذیر این عارضه قلبی است.
وی افزود: هم‌چنین دیابت، فشارخون، چربی خون، استعمال دخانیات، عدم فعالیت فیزیکی و زندگی ماشینی از عوامل خطر تغییر پذیر سکته حاد قلبی هستند.
دکتر رحمانی مصرف مواد مخدر را از دیگر عوامل خطر در بروز سکته حاد قلبی دانست و گفت: مصرف مواد مخدر باعث ساکت شدن درد و عدم تشخیص به موقع سکته ی قلبی می شود‌
این متخصص با بیان اینکه شایعترین علامت این بیماری که در اکثر بیماران دیده می شود درد قفسه ی سینه است تصریح کرد: درد عمقی و سنگین پشت استخوان جناغ شایع ترین علامت بین بیماران است که معمولا این درد به گردن، دست ها، فک و حتی دندان ها هم می رسد.
وی در ادامه افزود: علائم دیگری از جمله تنگی نفس، تعریق سرد، اضطراب و دلهره، سوء هاضمه و مشکلات گوارشی نیز از علائم این بیماری است.
دکتر رحمانی به اقدامات اولیه لازم در مواجهه با این بیماران اشاره کرد و گفت: به حداقل رساندن فعالیت و بی حرکت کردن بیمار از اولین اقداماتی‌ است که باید صورت گیرد تا بیمار در اسرع وقت به نزدیک ترین مرکز درمانی منتقل شود.
وی افزود: هم‌چنین مصرف قرص های زیر زبانی در این مواقع توصیه می‌شود.
رییس بیمارستان امام علی(ع) کرمانشاه با بیان اینکه بیماری های قلبی بعنوان اولین عامل مرگ و میر  در جهان شاخته شده است افزود: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، بیماری های قلبی از سال ۲۰۱۲ تا به حال به عنوان اولین و شایع ترین علت مرگ و میر در جهان شناخته می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در چند دهه ی اخیر شاهد شیوع این بیماری در کشورهای توسعه یافته بوده ایم عنوان کرد: این بیماری هم اکنون در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران روند رو به رشدی داشته است.

دکتر رحمانی خاطر نشان کرد: با شروع طرح تحول نظام سلامت؛ طرح مدیریت درمان سکته های قلبی از آبان ماه ۹۴ در بیمارستان امام علی (ع) آغاز شده است.
وی افزود: این طرح همپای کشور های اروپایی هم اکنون در ایران در حال اجراست.

این متخصص قلب و عروق با اشاره به لزوم تشخیص زودهنگام بیماری های قلبی عنوان کرد: دسته ای از بیماری های قلبی با بروز تغییراتی در نوار قلب بیماران همراه است که انجام اقدامات به موقع تشخیصی می‌تواند تا حد زیادی در جلوگیری از مرگ بیمار تاثیرگذار باشد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: از شروع طرح مدیریت سکته ی حاد قلبی در  آبان ماه ۹۴ و تا پایان مرداد ماه امسال این طرح برای ۱۰۹۰ بیمار صورت گرفته  است.
وی در پایان با بیان اینکه این طرح توسط بیمارستان امام علی (ع) و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه صورت گرفته است گفت: بیمارستان امام علی (ع) در زمینه ی مدیریت درمان سکته ی حاد قلبی بین ۵۴ بیمارستان جز چهار بیمارستان برتر کشور است.
۲۱ شهریور ۱۳۹۶ ۱۵:۳۱