دومین صعود گروه کوهنوردی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در دهه اول محرم به کوه جوپار بود که کوهنوردان دانشگاهی توانستند نماد بیرق عزاداری را بر قله سه شاخ بزرگ 4130متری این کوه برافراشته نمایند.

برنامه بعدی گروه کوهنوردی دانشگاه صعود به قله آتش گاه شهرستان پاوه می باشد .حرکت گروه پس از اقامه نماز صبح روز جمعه تاریخ 07/21/ 1396از ساختمان شماره یک دانشگاه تعیین می گردد. داوطلبین می توانند با مسؤلیت خود جهت شرکت در برنامه و کسب اطلاعات بیشتر با آقای بابک بهرامیان کارشناس حقوقی شاغل درساختمان ستاد دانشگاه (شماره تماس 38355556 و 09183351263) هماهنگی نمایند.در ضمن داشتن کارت معتبر بیمه کوهنوردی الزامی می باشد.

واقعه عاشورا برای تمام انسان های آزاده ، دانشگاهی است که ذلت‌ گریزی، ستم‌ ستیزی و حمایت از دین و پایبندی به آداب و اصول اخلاقی را در تاثیرگذار ترین شکل ممکن تدریس می کند.

فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین( ع) و یاران وفادارش را تسلیت و تعزیت عرض می نماییم.

جوپار شهری است در استان کرمان ایران :

این نام از نام جوی پارسالی برگرفته شده است در گذشته به دلیل آب وهوای بسیار خوبی که این منطقه داشت محل مناسبی برای پادشاهان کرمان بوده است و چون سالی یک بار به این محل می‌آمدند به همین دلیل می‌گفتند برویم به محل جوی پارسالی که با گذشت زمان به جوپار شهرت یافت البته در روایتی دیگر اشاره شده است به قنات گوهرریز که چند قسمت شده است (شش مقسم) یعنی جوی آب پاره شده است که کم‌کم تبدیل به جوپار شده است.

شهر جوپار در حدود ۲۵ کیلومتری جنوب شهر کرمان قرار دارد که در دامنه رشته‌کوه‌های مرکزی (کوه جوپار) واقع شده‌است. این شهر از سوی شمال به کرمان، از سوی شرق به ماهان، از طرف جنوب به کوه جوپار و از طرف غرب به شهر گلزار و روستای بهرامجرد منتهی می‌شود. [۱] جوپارمنطقه‌ای ییلاقی و با آب و هوایی خنک و معتدل در تابستان است. دارای میوه‌های تابستانی خوش آب رنگ مانند هلو زرد آلو توت انار انگور انجیر بادام آلبالو گیلاس شلیل شبان آلوزرد وسیاه می‌باشد. رشته کوه جوپار با ارتفاع ۴۱۳۵ متر در جنوب شهر واقع شده است که دارای قله‌های متعددی می‌باشد از جمله سه شاخ بزرگ وکوچک-کیل جلال – بلوچی – کش و… قله سه شاخ جوپار یکی از زیباترین قله‌های ایران است و این به دلیل دیواره‌های بلند و دهلیزهای ترسناک است که به خصوص در فصل زمستان کوهنوردی را با وجود داشتن امکانات پیچیده و فنی کوهنوردی میسر می‌کند وجود یخچالهای طبیعی و بیدستانهای سرسبز؛ چشمه‌های پرآب و بعضی چمنزارها زیبایی خاصی را به منطقه سه شاخ جوپار بخشیده است. جان پناه فلزی که در منطقه کاسه سه شاخ توسط کوهنوردان مناطق کرمان ساخته شده؛ در زمستانها پناهگاهی است برای کسانی که می‌خواهند قله را صعود کنند و از زیبایی‌های اطراف بهره ببرند. گیاهان دارویی فراوانی از کوه جوپار به دست می‌آید مانند آلاله؛ آویشن؛ مرزن جوش و از همه مهمتر زیره سیاه. زیره معروف کرمان که شهره آفاق است از کوه جوپار به دست می‌آید.[۲] در منطقه جوپار ۲۲ رشته قنات قدیمی مانند قنات بین‌المللی گوهرریز که یکی از بزرگترین قنات‌های کشور می باشدوجود دارد که آب جوپار و مناطق اطراف را برای آشامیدن و کشاورزی تأمین می‌کند. قنات مشهور دیگر جوپار به نام کوثر ریز می‌باشد. معدن سنگی نیز در نزدیکی شهر چوپار فعالیت داشت که به دلیل آسیبی که به محیط زیست جوپار می‌زد، تعطیل گردید.

بهترین زیرهٔ دنیا در کوه‌های جوپار بعمل می‌آید.

این قله بدون شک یکی از سخت ترین قله های ایران از جنبه های بعد مسافت پیمایش، ارتفاع قله، مسیرهای فنی و سنگنوردی، شیب های تند و ریزشی، خشکی ونبود آب می باشد.

داوطلبین برنامه آقایان پردلی ، منتظریانی ، داهیم ،دوست مرادی ،خزایی و کاکایی بودند که بوسیله مینی بوس دانشگاه به رانندگی آقایان محمودی و فعلی روز چهارشنبه تاریخ پنجم مهرماه 1396 ساعت یک بعدازظهر به سمت کرمان حرکت کردند و حوالی کرمان به سمت ماهان به قناتغستان (بعد از شهر جوپار) رفتند (1300 کیلومتر) .بعد از ده کیلومتر جاده خاکی در بعدازظهر روز پنج شنبه کوهپیمایی شروع شد پس از عبور از دره عظیمی که بوسیله سنگ فرشی از قلوه سنگ های متنوع تزیین گردیده بود(دره آب سفید) به دره رجب بدنبال آن از دیواره رجب که فنی می باشد عبور نمودیم (در این دیواره ظاهراً بوسیله پلکان فلزی مسیر را امن نموده بودند ولی در حال حاضر دو میله از آن پلکان در انتهای دیوار ثابت مانده و بقیه رابریده اند واینکه فلشی کم رنگ مسیر را مشخص می کند).راه پای کوب را ادامه دادیم  تا به دره دیگری بنام خر پر رسیدیم که جهت ایمنی مسیر تراورسی دیواره ، از ده متر سیم بوکسل بصورت عرضی استفاده شده بود،بدنبال آن همچنان که پایکوب را دنبال نمودیم پس از مدتی به آب جاری رسیدیم که در آن منطقه در ارتفاع 2906 متری جان پناه اول مسقر گردیده است. لازم به ذکر می باشد دو کیلومتر بالاتر از جان پناه سر چشمه آب وجود دارد.

آن شب طبق برنامه قبلی شب مانی در جان پناه صورت گرفت.صبح روز بعد از دره ای مخوف به نام دره مصیبت با شیب 70 درجه بدون مسیر پایکوب ،سنگ لاخی و ریزشی عبور کرده و اوج می گرفتیم تا اینکه در ارتفاع 3795 متری به انتهای قیف رسیدیم  دنباله کوهنوردی مسیر فلش سفید رنگی بود  به سمت راست از دیواره بصورت مایل کشیده شده بود پس از عبور از آن به  منطقه ی  (کاسه سه شاخ)کلبه سنگی مخروبه ای در ارتفاع 3820متری رسیدیم  از کنار آن کلبه ، مسیر پایکوب را رفتیم پس از دور زدن قله دوم (شاخ شکسته)قله اصلی نمایان شد که با دوبار عبور از دره از دیواره سنگی صعود کردیم بالاخره بعد از پیمایش 13 کیلومتر مسیر صعب العبور در ساعت نه ونیم صبح روزجمعه بلندترین قله سه شاخ بزرگ  با ارتفاع 4130 متر فتح گردید. و اینکه توانستیم نماد بیرق عزاداری را بر این قله افراشته نماییم.

در آن لحظه به هیچ وجه نمی توانستیم جلو  اشکهای جاری را بگیریم یاد خداوند آرامش دهنده آلام بود ذکر خیر دوستان و پشتیبانان برنامه همه و همه در ذهنمان تداعی می شد. پس از تصویر برداری به آرامی مسیر بازگشت را پیش گرفتیم عصر آن روز سوار مینی بوس شدیم و روز شنبه ساعت یک و نیم بعدازظهر برنامه در ساختمان ستاد دانشگاه بدون مشکلی ختم گردید.   آدرس کانال:           Koh1111@

نمای آب قناتغستان

ابتدای کوهپیمایی