کنترل روی کیفیت مواد غذایی برای سلامت جامعه از ضروریات هر کشوری است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه الگوی ناصحیح مصرف غذا در کشور را زنگ خطری برای سلامت همگان دانست و گفت: کنترل روی کیفیت مواد غذایی برای سلامت جامعه از ضروریات هر کشوری است.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، محمود‌رضا مرادی در همایش روز جهانی غذا و معرفی صنایع غذایی برتر که 23  مهرماه در آمفی تئاتر بیمارستان امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار داشت: الگوی ناصحیح مصرف غذا در کشور زنگ خطری برای سلامت همگان محسوب می‌شود و عامل بسیاری از بیماری‌ها است که باید با اطلاع‌رسانی اصلاح شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: اگر تروما و تصادفات را کنار بگذاریم بیماری‌ها به 2 دسته واگیر و غیرواگیر تقسیم می‌شود،که بیماری‌های واگیردار کنترل و تعداد زیادی از این بیماری‌ها مانند طاعون و آبله و... با واکسیناسیون ریشه کن شده است.

وی از افزایش بیماری‌های غیرواگیر مانند انواع سرطان‌ها و سکته‌های قلبی و مغزی خبر داد و تصریح کرد: سن مبتلایان به کمتر از 20 سال هم رسیده که عامل آن را علاوه بر ژنتیک، مشغله کاری و استرس مصرف مواد غذایی غیراستاندارد است.

دکتر مرادی تاکید کرد: سرطان و سکته‌ها علاوه بر مشکلات برای بیمار و مرگ‌ومیر، با توجه به هزینه‌های بالای درمان فقر مالی را برای خانواده‌های درگیر به همراه دارد.

این مسؤول کنترل روی کیفیت مواد غذایی را برای سلامت جامعه از ضروریات هر کشوری دانست و گفت: ارتباط بیماری‌های غیرواگیر با تغذیه خیلی نزدیک است.

وی خاطرنشان کرد: چربی‌ها و روغن‌ها از منابع اصلی انرژی هستند اما اگر بیش از حد نیاز مصرف شود موجب چاقی، دیابت و گرفتگی رگ‌های اصلی بدن شده و به طور جد مشکل‌ساز است.

وی مصرف انواع فست‌فودها و نوشابه‌ها را در کشور بالا اعلام کرد و گفت: همین مواد‌غذایی عامل بسیاری از بیماری‌ها است که باید نوع مصرف مواد غذایی در بین مردم اصلاح شود.

۲۴ مهر ۱۳۹۶ ۰۸:۲۰