بانوان "ورزش" را در برنامه روزانه خود قرار دهند

کارشناس مسئول برنامه میانسالان معاونت بهداشتی توصیه کرد: خانواده ها و به خصوص زنان از حداقل امکانات فیزیکی استفاده کرده و ورزش را در برنامه روزانه و هفتگی خود قرار دهند.

فریبا سهرابی که در گفتگویی با خبرنگار دانشجوی روابط عمومی دانشگاه در کمپین سه شنبه سلامت با موضوع " هفته سلامت بانوان" سخن می گفت: با اشاره به شروع هفته سلامت بانوان ایرانی و نقش زنان در خانواده گفت: زنان رکن اصلی خانواده هستند و تضمین سلامتی آن‌ها، تضمین سلامتی همه‌ی اعضای خانواده است.

وی هدف از نامگذاری این هفته به هفته سلامت بانوان ایرانی را حساس‌سازی همه‌ی اقشار جامعه نسبت به سلامتی زنان دانست و خاطرنشان کرد: به منظور اهمیت بالای سلامتی زنان در جامعه، وزارت بهداشت هرساله یک هفته از مهرماه را به عنوان هفته سلامت بانوان ایرانی اعلام می‌کند.

سهرابی شعار امسال هفته سلامت بانوان ایرانی را "ورزش، نسخه رایگان سلامت" عنوان کرد و افزود: ورزش ضامن سلامت تمامی اقشار جامعه است و به منظور دعوت خانواده ها و به خصوص جامعه زنان به انجام فعالیت های بدنی، شعار فوق برای هفته سلامت بانوان ایرانی انتخاب شده است.

وی به اهمیت ورزش در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها اشاره کرد و یادآور شد: براساس آخرین اخبار و بررسی های انجام شده، ورزش مستمر نقش بسیار مهمی در پیش‌گیری و کنترل بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، سرطان ها، دیابت و فشارخون دارد.

سهرابی در ادامه با بیان اینکه امید به زندگی سنین ۷۰ تا ۷۴ سال است اذعان کرد: امروزه بیشترین علت مرگ و میر در دنیا بیماری‌های قلبی‌است و ورزش می‌تواند در کنترل و پیشگیری این بیماری ها تاثیرگذار باشد.

وی با اشاره به نقش اساسی مادران در محوریت خانواده  اظهار کرد: با توجه به اینکه زنان میانسال حدود ۲۱ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، توجه به سلامت آنان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

سهرابی به وجود پایگاه های سلامت در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: با اجرای طرح تحول نظام سلامت و با پیگیری های وزیر بهداشت، اکنون پایگاه هایی تحت عنوان "پایگاه سلامت" در سطح کشور احداث شده است که نقش پایش سلامت تمامی اقشار جامعه را برعهده دارند.

وی افزود: این پایگاه ها آماده خدمت‌رسانی به تمام اقشار جامعه و تمام گروه های سنی از نوزادی تا سالمندی هستند.

سهرابی به اهمیت و حساسیت دوران میانسالی به خصوص در زنان اشاره کرد و در این خصوص گفت: در پایگاه های سلامت، همه اقشار جامعه و از جمله زنان از جهت وضعیت تغذیه و سلامت فیزیکی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم به پزشک مربوطه ارجاع داده می‌شوند.

وی در ادامه به لزوم پیشگیری از بیماری‌ها و توجه افراد جامعه به سلامتی خود تاکید کرد و با اشاره به رابطه مستقیم ورزش و کنترل بسیاری از بیماری‌ها از مردم جامعه و به خصوص زنان خواست: فعالیت فیزیکی و ورزش را در برنامه هفتگی خود قرار داده و حداقل روزی نیم ساعت پیاده روی کنند.

این مقام مسئول در پایان بار دیگر به فعالیت فیزیکی به عنوان محوریت هفته سلامت بانوان ایرانی اشاره کرد و شعار روزهای این هفته را به شرح زیر اعلام کرد:

دوشنبه ۲۴ مهرماه: فعالیت فیزیکی مناسب ضامن سلامت زنان در همه گروه ها از کودکان تا جوانان، میانسالان و سالمندان، مادران باردار، معلولین و بیماران

سه شنبه ۲۵ مهرماه: نقش فعالیت جسمانی در پیشگیری از ناباروری زنان

چهارشنبه ۲۶ مهرماه: زنان پیشگام و الگوی مشارکت خانواده در ورزش همگانی

پنجشنبه ۲۷ مهرماه: نقش ورزش در سلامت روانی و نقش اجتماعی زنان

جمعه ۲۸ مهرماه: نقش تمرینات ورزشی در پیشگیری از بیماری های استخوانی

شنبه ۲۹ مهرماه: نقش ورزش در سلامت قلب و عروق و پیشگیری از چاقی، فشار خون بالا و دیابت.

یکشنبه ۳۰ مهرماه: نقش فعالیت های فیزیکی در پیشگیری از انواع سرطان‌ها
۲۶ مهر ۱۳۹۶ ۰۹:۴۲