ضرورت اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه در مقابل معضل ازدحام جمعیت در بیمارستانها

برنامه عملیاتی کنترل ملاقات‌کنندگان ، به هدف جلوگیری از ازدحام و ایجاد نابسامانی در مراکز آموزشی، درمانی سطح استان،  به طور آزمایشی در مرکز آموزشی، درمانی امام رضا(ع) اجرا می‌شود.
این برنامه با هماهنگی معاونت اجتماعی دانشگاه و همکاری نیروی انتظامی و اداره‌ کل دادگستری استان اجرا خواهد شد که به همین منظور نشستی به دعوت معاونت اجتماعی دانشگاه، با حضور نمایندگان ادارات فوق و نیز مسئولین ذیربط با هدف بررسی پروپوزال ارائه شده در خصوص “رابطه بین کاهش ازدحام افراد متفرقه و پیش‌گیری از وقوع جرم در بیمارستان” در محل این معاونت تشکیل شد.

معاون اجتماعی دانشگاه ضمن بیان ضرورت اتخاذ رویکردهای پیش‌گیرانه در قبال معضل ازدحام جمعیت در بیمارستان‌های استان، اظهار داشت: “معضل ازدحام ملاقات‌کنندگان در سطح بیمارستان‌ها یکی از قدیمی‌ترین و پر چالش‌ترین مشکلات نظام درمانی استان است، که همواره موجب ایجاد اختلال در درمان و نارسایی در ارائه خدمت به بیماران، کاهش رضایتمندی مراجعین، دخالت در روند درمان بیماران، خطر انتشار عفونت‌های بیمارستانی و اختلال در نظم عمومی را در پی داشته است.”

دکتر الماسی در ادامه افزود: تمامی این مشکلات و مخاطرات  از دو عامل نشأت گرفته‌اند، یکی وجود برخی از نارسایی‌های زیر ساختی، مانند عدم کفایت فضای فیزیکی مناسب و دیگری وجود برخی از باورهای فرهنگی بسیاری از شهروندان استان، که متأسفانه بیمارستان، کم و بیش به صورت محل دید و بازدید جمعی در آمده است.”

وی در ادامه اظهار داشت: معاونت اجتماعی دانشگاه در زمینه تلاش برای اصلاح این امر و ترویج فرهنگ و آداب صحیح عیادت بیماران، آمادگی دارد تا با همکاری نهادهای مؤثری چون صدا وسیما و اصحاب رسانه، درخصوص فرهنگ‌سازی و تهیه اقلام فرهنگی مناسب اقدام کند.

در ادامه رئیس مرکز آموزشی، درمانی امام رضا(ع) در سخنان کوتاهی ضمن اظهار خوشوقتی از در دستور کارقرار گرفتن موضوع ازدحام جمعیت در بیمارستان‌ها در معاونت اجتماعی.  عنوان کرد: “مرکز آموزشی، درمانی امام رضا(ع) به لحاظ شاخص‌های مختلف: درمانی، آموزشی، پژوهشی، زیر ساختی و … در شمار بیمارستان‌های سطح اول کشور محسوب می‌شود که با حدود ۲۰۰۰ پرسنل و اعضای هیئت علمی، ۲۵۰ متخصص و دستیار پزشکی در رشته‌های گوناگون، ۱۸۰ متخصص و فوق تخصص به صورت شبانه‌روزی به بیماران در حال ارایه خدمت است، اما با وجود بسیاری از مزایا و موفقیت‌هایی که جدأ موجب مباهات استان و دانشگاه و جامعه علمی استان است، با معضلی بزرگ شلوغی و ازدحام ملاقات کنندگان، همراهان بیمار و افراد متفرقه در سطح بیمارستان روبه رو است.

وی افزود: مطابق آمار گرفته شده جمعیتی مابین ۱۵۰۰۰ الی ۱۸۰۰۰ نفر همه روزه به این مرکز مراجعه می‌کنند، که ناگفته پیداست، بخش به مراتب کوچکی از آنان را، افراد بیمار تشکیل می‌دهد و بقیه جمعیت شامل همراهان و ملاقات‌کنندگان هستند.

در ادامه جلسه، پس از بحث و اظهار نظر اعضای جلسه، مقرر گردید این پروژه در قالب  یک “برنامه عملیاتی” تدوین شده و با همکاری ادارات فوق به صورت آزمایشی در مرکز آموزشی، درمانی امام رضا(ع) اجرا شود.

همچنین مقرر شد معاونت اجتماعی دانشگاه، ضمن مدیریت این پروژه عملیاتی، موجبات اجرای این پروژه را در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان فراهم آورد.

شایان ذکر است با توجه به ماهیت فرهنگی و جامعه شناختی بخشی از مشکل، مقرر گردید با دعوت از جامعه شناسان در جلسات آتی، از دیدگاه‌ها و دانش جامعه شناسی و فرهنگ شناسانه آنان نیز استفاده شود.

۷ آبان ۱۳۹۶ ۲۲:۴۳