رئیس دانشگاه : بهداشت مردم مناطق زلزله زده یکی از اولویتهای مهم دانشگاه است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از تشکیل و استقرار کمیته روانپزشکی بحران در منطقه زلزله زده خبرداد و گفت : بهداشت روانی بعد از بروز حوادث به لحاظ تاثیرات روانی عظیمی که بر جا خواهد گذاشت بسیار حائز اهمیت است از این رو این مسئله یکی از اولویتهای مهم دانشگاه علوم پزشکی می باشد .
دکتر محمودرضا مرادی گفت: این کمیته با همکاری انجمن روانپزشکی و روانشناسی استان بصورت علمی کارهای آموزشی و درمان روانی را جهت پیشگیری از بروز بیماریهای روانی مثل افسردگی انجام می دهد.
وی اعلام کرد: به دستور وزارت بهداشت مقرر گردید دانشگاه های علوم پزشکی تا پایان سال در منطقه بمانند و هر هفته یکی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور به عنوان دانشگاه معین با دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همکاری لازم را داشته باشد و در پایان پس از ارزیابی های لازم نیاز ها و کمبودها اعلام تا مرتفع گردد.

دکتر مرادی با اعلام اینکه ۳۵ اکیپ سیار شامل پزشک،پرستار و مراقب سلامت با تجهیزات لازم مثل دارو جهت ویزیت ودرمان بیماران به روستاهای حادثه دیده اعزام شده اند گفت : این تعداد با همکاری دانشگاههای دیگر کشور تعداد بیشتر خواهد شد.

وی با توجه به در پیش بودن بارندگی در چند روز آینده و تجمع افراد در چادرها شرایط را برای بروز آنفلوانزا مهیا دید و گفت : افراد از روبوسی و دست دادن خودداری و نسبت به شستن مرتب دستها و استفاده از ماسک های مناسب اقدام کنند .

رئیس دانشگاه با توجه به وجود هوای سرد و استفاده از زغال و والور در چادرها جهت گرم کردن و در کمین بودن خطر مسمومیت با گاز منو اکسید کربن بر رعایت نکات ایمنی تاکید کرد.

دکتر مرادی از آغاز واکسیناسیون توام برای پیشگیری از کزاز ، انجام پیگیری مادران باردار و کودکان زیر یک و 5 سال ، استقرار 2 دستگاه کلینیک سیار دندانپزشکی جهت انجام خدمات دندانپزشکی و یک دستگاه اوتوبوس دیابت جهت ازمایش و مراقبت بیماران دیابتی در مناطق آسیب دیده نیز خبرداد و گفت : به لحاظ درمان خوشبختانه به شرایط پایداری رسیده ایم و هم اکنون مسئله بهداشت مهمتر از درمان است که در این مورد نه فقط دانشگاه بلکه کلیه ارگان ها نیز دخیل هستند.

وی گفت : از نظر کنترل بهداشت آب ، معاونت بهداشتی دانشگاه بررسی های لازم را در شهر های حادثه دیده انجام داده که خوشبختانه آلودگی میکروبی مشاهده نشده فقط تا حدی کدورت آب وجود دارد که ظرف چند روز آینده حل می شود

دکتر مرادی پراکندگی لاشه احشام در معرض هوا را نیز عامل ایجاد آلودگی دانست و گفت : پاکسازی و سم پاشی محیط های آلوده در این خصوص آغاز شده است.

رئیس دانشگاه استحمام افراد حادثه دیده را در جلوگیری ازبروز بیماریهای پوستی مثل گال و بروز شپش بسیار مهم دانست و گفت: از خیرین و ارگان ها استدعا داریم نسبت به تهیه توالت و حمام های سیار اقدام کنند.

۲۷ آبان ۱۳۹۶ ۰۸:۵۰