استرس و اضطراب بعد از فجایعی مانند زلزله باید کنترل و درمان شود

یک متخصص اعصاب و روان گفت: بعد از بروز هر فاجعه ای مانند زلزله علاوه بر توجه به مسائل و مشکلات جسمی و اجتماعی که برای افراد پیش می آید بر پیامدهای روانشناختی و روانپزشکی این فجایع هم باید دقت کنیم.

دکتر حبیب الله خزایی معاون آموزشی دانشگاه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با بروز فجایعی مانند زلزله افراد دچار مشکلات و واکنش های روانشناختی می شوند که برخی اوقات بروز این موارد طبیعی است و انتظار می رود با گذشت زمان از این علایم کم شود.
این متخصص اعصاب و روان اظهار کرد: افرادی که در معرض حوادثی مانند زلزله بوده اند ممکن است دچار آسیب های جدی شوند و نیاز به اقدام های تخصصی روانپزشکی دارند.
وی از جمله اختلالاتی را که بر اثر زلزله می تواند ایجاد شود را 'اختلال استرس حاد' (ASD) دانست و گفت که در این اختلال فرد واکنش های روانشناختی حاد را به صورت اضطراب شدید، تجربه مجدد اتفاقات و صحنه هایی که هنگام بروز حادثه ایجاد شده و حتی استرس از مواجه شدن شرایط تداعی کننده، بروز می دهد.
دکتر خزایی تاکید کرد: این اختلال اگر خوب درمان نشود می تواند به سمت اختلال مزمنی به نام 'اختلال سندروم استرس پس از سانحه' (PTSD) منجر شود که این اختلال ها می تواند سال ها ادامه پیدا کند و منجر به اشکالات اساسی در عملکرد شغلی، خانوادگی و اجتماعی فرد شود.
وی افزود که لازم است پس از بروز فجایعی مثل زلزله توجهات اساسی در زمینه ارائه خدمات روانشناختی و روانپزشکی به افراد در معرض آسیب انجام شود.
این متخصص اعصاب و روان تاکید کرد :این اقدام ها لازم است در چارچوب پروتکل های علمی قابل قبول بین المللی و توجهات و شرایط بومی اعمال شود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: اکنون ستاد مداخلات روانشناختی و روانپزشکی در حوزه معاونت بهداشتی این دانشگاه تشکیل شده و ریاست و دبیر آن نیز مشخص گردیده است.
دکتر خزایی اظهار کرد: از جانب این ستاد هماهنگی های لازم با مدیرکل دفتر سلامت روانی اجتماعی وزارت بهداشت و نیز انجمن روانپزشکی ایران و دفتر استانی آن به عمل آمده است و تیم های متعددی با هماهنگی این ستاد به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه اعزام شده اند.
وی اظهار کرد: علاوه بر این اقدامات با همکاری حوزه معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان و ستاد مذکور، روزهای دوم و سوم آذرماه کارگاه آموزشی برای آموزش کارشناسان سلامت روان در این دانشگاه با حضور اساتید با تجربه برگزار می شود.

۳۰ آبان ۱۳۹۶ ۰۹:۳۵