ضرورت پیشگیری از بیماری آنفلوانزا

رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: آنفلوانزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه تظاهر می کند و قابلیت ایجاد اپیدمی آن بسیار بالا است.

دکتر حمید خسروی با اشاره بر اهمیت ویژه این بیماری از نظر سرعت انتشار ، وسعت و شدت عوارض ناشی از آن اظهار داشت: در 100 سال گذشته با حمله و همه گیری آنفلوانزا در اجتماعات بزرگ جان میلیون ها نفر در معرض خطر قرار گرفته است.

وی با توجه به وقوع زلزله اخیر در کرمانشاه  پیشگیری این بیماری را بسیار ضروری دانست و  گفت:ضروریست افراد مبتلا به این ویروس حتی المقدور در زمان بیماری در منزل اقامت داشته و حتی الامکان فاصله خود از اطرافیان را حفظ کنند.

دکتر خسروی استراحت کافی ، تغذیه مناسب ، مصرف مایعات کافی ،شستشوی دستها در طول بیماری ، استفاده از دستمال کاغذی در زمان عطسه و  نیز خودداری از رها کردن دستمالهای آلوده در محیط را جهت پیشگیری از بیماری آنفلوانزا بسیار ضروری دانست.

این پزشک عمومی همچنین توصیه کرد: از دست دادن و روبوسی با افراد بیمار خود داری کنید ، در صورت وجود بیماری در اطرافیان ، از تماس دست خود با چشم ها و بینی و دهانتان اجتناب نمائید و حتی الامکان از حضور در مناطق شلوغ خودداری کرده و  یا مدت آن را کاهش دهید.
وی همچنین باز کردن پنجره ها و درب ها در فواصل مناسب در روز برای حداقل هر بار ۱۰ دقیقه را برای تهویه مناسب محل کار، محل زندگی، کلاس درس و یا … در این زمینه بسیار کمک کننده دانست.

رئیس گروه مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه استراحت و مصرف مایعات را در درمان این بیماری  بسیار حائز اهمیت دانست و گفت : داروهای ضد ویروس آنفلوانزا در صورتیکه در 48 ساعت اول پس از شروع علائم مورد استفاده قرار گیرد می تواند طول دوره آنفلوانزا را کاهش دهد.

دکتر خسروی تأکید کرد: همگان بایستی به این نکته مهم توجه داشته باشند که هر سرفه وعطسه ای به معنای ابتلا به آنفلوانزا نیست و ضروری نیست همه مردم حتماً واکسن بزنند و قرار نیست ماسک دائما" روی دهان و بینی باشد ضمن اینکه خودداری از درمانهای غیر علمی و خودسرانه  ضروری می باشد ، حتما" باید افراد بیمار  به پزشک  و یا به نزدیک ترین مرکز بهداشتی و درمانی محل سکونت خود مراجعه کنند .

ویﺧﺎﻧﻢ  ﻫﺎی ﺑﺎرداری  ﻛﻪ ﺳﻪ ﻣﺎﻫﺔ دوم و ﺳﻮم ﺣﺎﻣﻠﮕﻲ آﻧﺎن ﻣﻘﺎرن ﺑﺎ ﻓﺼﻞ ﺷﻴﻮع آﻧﻔﻠﻮاﻧﺰا می ﺑﺎﺷﺪ ، ﺳﺎﻟﻤﻨﺪان، ﺑﻴﻤﺎران ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ  ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎی ﻣﺰﻣﻦ رﻳﻮی، ﺧﻮﻧﻲ،  ﻛﻠﻴﻮی ،ﻛﺒﺪی و ﻛﻮدﻛﺎن و ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن 6 ﻣﺎﻫﻪ ﺗﺎ 18 ﺳﺎﻟﻪ ای ﻛﻪ ﺗﺤﺖ درﻣﺎن ﻃﻮﻻﻧﻲ ﻣﺪت ﺑﺎ آﺳﭙﺮﻳﻦ می ﺑﺎﺷﻨﺪ را اﻓﺮاد " در ﻣﻌﺮض ﺧﻄﺮ " ﺑﻴﻤﺎری آﻧﻔﻠﻮاﻧﺰا دانست.

دکتر خسروی در پایان ﺑﻴﻤﺎران ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎرﻳﻬﺎی اﺣﺘﻘﺎﻧﻲ،ﺻﺪﻣﺎت ﻧﺨﺎﻋﻲ،اﺧﺘﻼﻻت ﺻﺮﻋﻲ ،اﺧﺘﻼﻻت ﻋﺼﺒﻲ ﻋﻀﻼﻧﻲ را نیز در زمره افراد در معرض خطر این بیماری معرفی کرد.

۳۰ آبان ۱۳۹۶ ۱۴:۵۱