به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی
برای کنترل فشار خون چه نکاتی را در تغذیه رعایت کنیم؟
·
از
غذاهای سرشار از فیبر نظیر نان سنگک، ماکارونی
سبوس دار ،میوه ها و سبزیجات تازه استفاده کنید.
·
نانهایی
را مصرف کنید که در تهیه آن ها جوش شیرین
به کار نرفته است.
·
مصرف
غذاهای کنسروی و غذاهای آماده را که در خارج از منزل تهیه میشوند را محدود کنید.
·
روزانه
از سبزیجات و میوه ها به مقدار بیشتری استفاده کنید (حداقل 5 وعده در روز (
·
برای
بهبود طعم غذا به جای نمک از انواع سبزیجات معطر و تازه، سیر، آبلیمو و آب نارنج
استفاده کنید.
·
غذاهایی
با حداقل چربی ترانس و اشباع را انتخاب کنید. از غذاهای سرخ شده، گوشت های پرچرب، کیک ها، کلوچه ها و شیرینی خامه ای که چربی بالا دارند دوری کنید.
·
روغن های گیاهی (کانولا، روغن زیتون
و ...) را بجای روغن های حیوانی انتخاب نمایید
·
کاهش
وزن بدن در افراد مبتلا به اضافه وزن و
چاقی میتواند باعث کاهش فشار خون شود
در چه غذاهایی مقدار نمک زیاد
است؟
·
غذاهای فرایند شده و آماده از قبیل همبرگر، سوسیس و
کالباس، ماهی دودی و غذاهای کنسروی و پیتزا
·
انواع پودر سوپ آماده
·
انواع سسها از قبیل کچاپ، سس سویا و سس سالاد
·
سیب زمینی سرخ کرده، چیپس سیب زمینی
·
میان وعده هایی نظیر چوب شور، ذرت بوداده، بادامزمینی و فراورده
های غلات حجیم شده
·
انواع ترشیهای آماده و شورجات (مثل خیارشور و کلم شور)
·
پنیر های پر نمک
چگونه میتوانم مقدارنمک
دریافتی را کاهش دهیم؟
·
طبق توصیه های استاندارد بهتر است که میزان سدیم دریافتی
در روز بیشتر از 2300 میلیگرم یا کمتر از 5 گرم (
یک قاشق مربا خوری) نمک نباشد که متأسفانه اغلب افراد بیشتر از این مقدار در روز
سدیم دریافت میکنند. توصیه شده است که بیماران قلبی، افرادی که فشار خون بالا
دارند و همچنین افراد بالای 50 سال روزانه کمتر از 1500 میلیگرم سدیم که معادل 3
گرم نمک است، مصرف کنند
·
در هنگام غذا خوردن از نمکدان استفاده نکنید.
·
برچسبهای تغذیه ای را مطالعه کرده و غذاهایی را انتخاب
کنید که مقدار سدیم کمتری دارند.
·
ادویه جاتی را استفاده کنید که در تهیه آنها از نمک
استفاده نشده است.
·
پنیر های سنتی و زیتون های شور را 24 ساعت قبل از مصرف در آب خیسانده
و در این دوره زمانی، دو بار آب آن را عوض کنید تا نمک آن کاهش یابد.
گروه بهبود تغذیه جامعه