ضرورت ضدعفونی کردن آب های راکد برای پیشگیری از سالک در مناطق زلزله زده کرمانشاه

مدیرگروه بیماری های عفونی دانشگاه  گفت: ضدعفونی کردن آب های راکد، سطحی و تالاب ها برای جلوگیری از تخم گذاری و لانه گذاری پشه خاکی سالک در مناطق زلزله زده استان ضروری است.

دکتر علیرضا جانبخش روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه پشه خاکی عامل اصلی انتقال بیماری سالک است، افزود: این بیماری از 2 راه منتقل می شود که مناطق باز بدن، نواحی سر و صورت، دست، گردن و پاها نمونه ای از راه انتقال است.
این پزشک متخصص بیماری های عفونی و تب دار با بیان اینکه به سمت گرم شدن هوا به ویژه در مناطق زلزله زده گرمسیری استان در حرکت هستیم، افزود: استفاد از حشره کش های قابل استفاده برای پوست به ویژه در نواحی سر و گردن و استفاده از جوراب و دستکش مناسب در چنین شرایطی برای در امان ماندن از پشه خاکی سالک ضرورت دارد.

دکترجانبخش یادآور شد: در نهایت پیشگیری و پوشاندن بدن برای در امان ماندن از این بیماری پیشنهاد می شود.
وی با بیان اینکه افراد زلزله زده در معرض عفونت های تنفسی قرار دارند، گفت: حضور چندین نفر در کانکس و تنفس جمعی آنان خطراتی همچون شیوع آنفلوآنزا را به همراه دارد، همچنان که در روزهای آینده وارد مرحله دوم این بیماری می شویم.
مدیرگروه بیماری های عفونی دانشگاه  تاکید کرد: رعایت نکات بهداشتی و تهویه مناسب برای پیشگیری بسیاری از بیماری های عفونی در مناطق زلزله زده ضرورت دارد.
سالَک یا لیشمانیوز پوستی، شایع‌ ترین نوع بیماری پوستی لیشمانیاز است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود، عامل این بیماری انگلی به نام لیشمانیا است.

۴ بهمن ۱۳۹۶ ۱۶:۳۴