معاون اجتماعی دانشگاه: سلامت حق و نیازی اساسی در زندگی تمام انسان هاست

معاون اجتماعی دانشگاه ، سلامت را، بعد از نعمت هدایت انسان ها به دین الهی، مهم ترین موهبت الهی دانست که توسط خداوند به آدمی ارزانی شده است.

دکتر فیض اله منصوری با اشاره به اهمیت ویژه ی سلامت در دنیای کنونی ، از آن به مثابه ی حق و نیازی اساسی در زندگی تمام انسان ها یادکرد و اهمیت سلامت را در جوامع امروزی بسیار حائز اهمیت دانست و گفت : اجتماعات انسانی معاصر بر اساس کیفیت سلامت مردم و میزان توزیع عادلانه ی سلامت میان طیف های مختلف اجتماعی و به ویژه میزان محافظت جوامع از افراد محروم و فقیر قابل ارزیابی و مقایسه هستند.

وی که صبح روز یکشنبه دوم اردیبهشت ماه در اولین مجمع سلامت استان در سالن همایش های شهدای دولت استانداری سخن می گفت به لزوم اتخاذ نگرشی همه جانبه در امر تأمین سلامت تأکید کرد و نیل به آن را نیازمند عزم ملی ، همکاری بین بخشی و به ویژه مشارکت های مردمی آحاد جامعه دانست.

معاون اجتماعی دانشگاه بر مسئولیت اجتماعی و همگانی افراد جامعه در این زمینه تأکید نمود و در تعریف مسئولیت اجتماعی افزود :  مسئولیت اجتماعی در حقیقت آن دسته از وظایفی است که به تمام افراد و آحاد اجتماع ، چه به صورت فردی و چه به صورت جمعی در قالب نهاد ها و سازمان های اجتماعی رسمی، غیر رسمی ،دولتی و خصوصی مربوط می گردد.

دکتر منصوری با برشمردن مشخصه های مشارکت مؤثر مردمی ، بر ویژگی هایی چون : آگاهانه بودن ، داوطلبانه بودن ، مسئولانه و عادلانه بودن آن تأکید کرد.
وی همچنین با اشاره به مؤلفه ی تأثیر گذار در تأمین سلامت همچون فرهنگ سازی و اطلاع رسانی ، مدیریت اثر بخش ،از حمایت و پشتیبانی مقامات رسمی سیاسی استان در این زمینه تشکر نمود.

معاون اجتماعی دانشگاه  در ادامه به مبانی قانونی تشکیل معاونت اجتماعی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور و رسالت این معاونت اشاره کرد و گفت: معاونت اجتماعی وزارت بهداشت به منظورجلب مشارکت های حداکثری مردم و پذیرش اجتماعی سلامت ، اقدام به طراحی و اجرای پروژه هایی اجتماع محور نموده است .

وی از حضار تقاضا نمود تا دانشگاه علوم پزشکی را در زمینه ی ارتقای سلامت و اجرای برنامه های سلامت محور خود حمایت و یاری نمایند و در ادامه سخنان خود ، با توجه دادن حضار به اهمیت موضوع " سبک و شیوه زندگی سالم " ، به مسئولیت افراد چه به صورت فردی و چه اجتماعی در این زمینه تأکید کرد.

دکتر منصوری سپس با طرح سئوالاتی از حضار و به مشارکت طلبیدن آن ها در پاسخ گویی ، به شفاف سازی برخی از مفاهیم و ساختارها ی مرتبط با موضوع سلامت از قبیل : معنا و ابعاد سلامت ، ارجحیت مساوات یا عدالت در تأمین سلامت ، مفهوم اجتماعی شدن سلامت و کانون های سلامت محله پرداخت و از این کانون ها به عنوان ساختارهایی مؤثردر حضور و مشارکت شهروندان در موضوع سلامت و اجتماعی شدن آن یاد کرد .

۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۰۸:۳۴