اخبار

اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به تب مالت در انسان

اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به تب مالت در انسان


مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی با بیان اینکه بیماری تب مالت یا بروسلوز یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می گردد گفت: باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می سازد.

سارا شاه آبادی اظهار داشت: این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد.
وی طی گفتگو با روابط عمومی دانشگاه اعلام کرد: بیماری تب مالت از راه تنفسی (هوای آلوده آغل)، از راه خوراکی (شیر و لبنیات غیر بهداشتی و گوشت و بافت نیم پز دام) و از راه پوست زخمی و مخاط (هنگام شیر دوشی، ذبح دام، لمس حیوان بیمار، تماس با اشیاء آلوده) می تواند از حیوان به انسان منتقل شود.

شاه آبادی با اشاره به اینکه علائم و نشانه های تب مالت شامل طی 3 مرحله در شخص ظاهر می شود گفت: 3 ماه اول بیماری مرحله حاد و مرحله زودرس است که تب، بی اشتهایی، تعریق شبانه، سردرد، درد بدن و درد زانو یا سایر مفاصل از علائم آن می باشد.

وی افزود: بعد از سه ماه بیمار وارد مرحله تحت حاد می شود که در این مرحله عارضه های بیماری بیشتر شده و در هر جای بدن به ویژه در استخوان ها و مفاصل دیده می شود.
شاه آبادی اظهار داشت: در صورتی که علائم و عوارض بیماری بیشتر از یکسال ادامه داشته باشد، بیماری وارد مرحله مزمن شده و فرد دچار مشکلاتی مانند افسردگی و گاهاً نازایی می شود.
وی واکسیناسیون دامها و کنترل بیماری دردام، شستشوی صحیح دستها (با آب و صابون) بعد از تماس با محیط آلوده، استفاده از لباس کار،کفش مخصوص و ماسک درهنگام ورود به محل زندگی دامها ، استفاده از دستکش برای پاک کردن و قطعه قطعه کردن گوشت،استفاده از دستکش شیردوشی، دستکش بلند زایمان (تا آرنج)، دستکش کار در آغل برای جمع آوری فضولات و ماسک و عینک محافظ چشم، ضدعفونی کردن محل زایمان دام،کف کفش ها و لاستیک ماشین هایی که به محل نگهداری دام ها وارد و خارج می شوند ، "ظروف" حمل و نقل و نگهداری شیر دام و کشتارگاهها بطور منظم را از جمله اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به تب مالت در انسان برشمرد.
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه بهسازی محل زندگی دامها ، داشتن نور کافی و تهویه مناسب هوا در محل زندگی دامها، مبارزه با جوندگان و حشرات در محل نگهداری دامها، عدم نگهداری فضولات دام در کوچه و خیابان و دور نگهداشتن این مواد بیماری زا از محل زندگی انسان، انجام ندادن ذبح در محل زندگی شخصی را از دیگر راهها جلوگیری از ابتلا به این بیماری دانست. 

شاه آبادی مؤثرترین راه پیشگیری از بیماری تب مالت را  استفاده از محصولات لبنی پاستوریزه دانست و گفت: میکروب شیر با جوشاندن از بین می رود ضمن اینکه به یاد داشته باشید فریز کردن مواد غذایی این میکروب را نابود نمی کند.

وی همچنین اجتناب از مصرف پنیر تازه را در این خصوص توصیه کرد و گفت: پنیر باید 90 روز در آب نمک بماند و سپس مصرف شود. 

۱۷ تیر ۱۳۹۷ ۰۹:۱۳

نظرات بینندگان


نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید