برگزاری اولین جلسه ی کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان در سال جاری

اولین جلسه ی کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان کرمانشاه در سال جاری ، به ریاست معاون سیاسی ، امنیتی استانداری کرمانشاه، با حضور مدیران و نمایندگان دستگاه های اجرایی مرتبط ، صبح روز دوشنبه ، 1397/04/11 در محل سالن امید استانداری برگزار گردید .
در ابتدای جلسه ، دکتر محمود رضا مرادی ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و دبیر جلسه ، ضمن تشکر از حضور حاضرین ، از تلاش ها ، حمایت ها و همکاری های استاندارمحترم ، فرمانداری های تابعه و سایر ادارات و دستگاه های اجرایی ، به ویژه در مناطق زلزله زده ی استان قدردانی نمود و عنوان کرد که : " به لطف خداوند و حمایت ها و توجهات تمامی دستگاه های اجرایی ، در مناطق زلزله زده ی استان ، شاهد بروز مشکل و یا اپیدمی خاصی نبودیم و وضعیت بهداشتی برخی از مناطق زلزله زده ، بر اساس شاخص های بهداشتی نسبت به ایام پیش از زلزله نیز بهتر شده است " .

200
در ادامه دکتر فیض اله منصوری ، معاون اجتماعی دانشگاه ، با ذکر توضیحاتی پیرامون دستور کار جلسه ی جدید گفت : " از مجموع 18 مصوبه ی جلسه ی پیشین کارگروه در بیستم اسفندماه سال گذشته ، 56% آن ها اجرایی شده ، 29% در حال اجراء هستند و 15% اجراء نشده اند".

معاون اجتماعی دانشگاه هم چنین در مورد چگونگی طرح و تصویب کلیّات دستور کارهای سال 1397 کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان اضافه کرد : " با مشارکت طلبی از سایر دستگاه های اجرایی و ادارات استان ، در خصوص استعلام مباحث اولویت دار، تعداد 57 موضوع گردآوری گردید ، که مطابق با ابزار ( FSC ) رتبه بندی و اولویت بندی موضوعات و نظر کارشناسان حوزه ی دبیر خانه ی کارگروه و بر اساس برنامه ی عملیاتی اعلام شده توسط وزارت بهداشت ، جهت طرح در جلسات آتی کارگروه و پی گیری و رسیدگی ، به ترتیب اولویت در دستور کار سال جاری قرار خواهند گرفت " .

دکتر منصوری هم چنین به ارایه گزارشی در خصوص مراحل نهایی تدوین سند جامع سلامت استان پرداخت و از ارایه آن در کارگروه های 12 گانه ی ذیل شورای توسعه و برنامه ریزی استان ، تا پایان شهریور ماه سال جاری خبر داد. به گفته ی معاون اجتماعی دانشگاه ، نظام نامه ی جامع سلامت ، به صورت پایه و اساس اقدامات نظام سلامت در استان قرار خواهد گرفت و در نظر است سند جامع سلامت استان به عنوان یکی از ارکان نظام نامه ی مذکور ، با همکاری و مساعدت تمامی دستگاه های تصمیم گیری و اجرایی ، پی گیری و اجراء شود.

موضوع دیگر مورد بحث در این جلسه ، طرح لغو مصوبه ی یازدهم جلسه ی 1390/03/04 ، کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان ، در خصوص ممنوعیت صدور مجوز تأسیس مطب پزشکی و حرفه های مرتبط، درمحدوده ی پارکینگ شهرداری شهرکرمانشاه ، بنا به پیشنهاد مشترک معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی بود که مورد شور و تبادل نظر کارگروه قرار گرفت.

دکتر ابراهیم شکیبا ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ، در ادامه ی جلسه به طرح موضوع موارد CCHF و لزوم پیش گیری از آن و بهسازی ، ساماندهی و جداسازی محل نگهداری دام و زندگی دامداران پرداخت . به گفته ی دکتر شکیبا موارد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در سطح استان 2 مورد بوده ، که با اقدام و پی گیری به موقع تحت مداوا قرار گرفته اند.

وی هم چنین به لزوم تجهیز کشتارگاه های دام استان به سالن پیش سرد و جلوگیری از کشتار غیر مجاز دام در سطح استان و نظارت دقیق نیروی انتظامی بر مبادی ورودی و خروجی استان ، به منظور جلوگیری از ورود و خروج دام ، بدون مجوز اداره ی دامپزشکی تأکید کرد .
در این جلسه هم چنین موضوع روستای سالم و تلاش برای سالم سازی روستاهای استان مورد بحث قرار گرفت و بنا شد تا با همکاری کلیه ی سازمان های مرتبط با ارایه ی برنامه ی عملیاتی مدون تا پایان سال جاری موضوع روستای های سالم در دستورکار کلیه ی ادارات قرار گرفته و بر تعداد آن ها در سطح استان افزوده گردد .
هم چنین در این راستا مقرر شد معاونت بهداشتی دانشگاه ، با تهیه ی سند روستای سالم ، حاوی برنامه ی عملیاتی این طرح ، به تفکیک شهرستان های تابعه ی استان ، با همکاری مجریان طرح تدوین سند جامع سلامت استان ، آن را در طراحی و تدوین سند جامع سلامت استان ، منظور نمایند .
 شایان ذکر است در این جلسه ، دکتر محمد ابراهیم الهی تبار ، معاون سیاسی ، امنیتی استانداری کرمانشاه ، تلاش کلیه ی دستگاه های اجرایی مرتبط را ، در زمینه ی کنترل بیماری CCHF در سطح استان و رفع مشکلات بهداشتی در مناطق زلزله زده ، ستودنی دانست . وی هم چنین از زحمات دکتر ابراهیم شکیبا ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ، مهندس علیرضا تخت شاهی ، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری ، دکتر نادر پرور، مدیر کل سازمان دامپزشکی استان ، به طور شفاهی تقدیر به عمل آورد.
۱۹ تیر ۱۳۹۷ ۱۱:۴۵