اخبار

تغذیه صحیح مادردر دوران بارداری سلامت جسم و روان کودک را تامین می کند

تغذیه صحیح مادردر دوران بارداری سلامت جسم و روان کودک را تامین می کند
جمشید پور : تغذیه مناسب در دوران بارداری علاوه بر حفظ سلامت مادر ، اختلالات رشد و تکامل جنینی را کاهش داده و خطر کمبود وزن نوزاد درهنگام تولد را کم می کند.
   مدیر گروه تخصصی تغذیه ، جمعیت و سلامت خانواده اظهار داشت تغذیه مناسب در دوران بارداری علاوه بر حفظ سلامت مادر ، اختلالات رشد و تکامل جنینی را کاهش داده و خطر کمبود وزن نوزاد درهنگام تولد را کم می کند.
  خانم جمشید در گفتگو با پایگاه خبری "وب دا " در استان کرمانشاه ، با اشاره به اینکه آرزوی هر مادر باردار این است که فرزندی سالم به دنیا آورد ،تاکید کرد: با توجه به اینکه  سلامت جسم و روان کودک تا حد زیادی به تغذیه مادر در دوران بارداری بستگی دارد ، تغذیه مناسب در دوران بارداری علاوه بر حفظ سلامت مادر ، اختلالات رشد و تکامل جنینی را کاهش داده و خطر کمبود وزن نوزاد درهنگام تولد را کم می کند .
 وی افزود با اعلام اینکه شواهد علمی موجود حاکی از آن است که سلامت افراد حتی در بزرگسالی نیز از دوران جنینی پایه ریزی می شود ، لذا تغذیه مادر در این دوران نقش عمده ای دارد خاطر نشان ساخت ، آنچه که در تغذیه مادر باردار اهمیت دارد ،  رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی و استفاده از 4 گروه اصلی مواد غذایی در رژیم غذایی شامل نان و غلات ،میوه و سبزیها ،  شیر و لبنیات ، گوشت ، تخم مرغ ، حبوبات و مغزها  خودداری از مصرف غذاهای چرب ، شیرین و شور،   آشامیدن 8-6 لیوان مایعات در روز،    استفاده از غلات پر فیبر و نان سبوس دار ( مانند سنگک ) است.
خانم جمشید پور همچنین بر  مصرف برنج به همراه حبوبات مانند عدس پلو ، لوبیا پلو ، مصرف 4-3 سهم از میوه های مختلف در روز  استفاده از دوغ کم نمک و بدون گاز ، آب میوه تازه و طبیعی به جای نوشابه های گاز دار، مصرف سبزی های تازه مانند سبزی خوردن ، کاهو ، گوجه فرنگی ، هویج و ...در روز به عنوان میان وعده ، سالاد و یا همراه غذا تاکید کرد.
  وی مصرف لبنیات به میزان کافی به منظور جلوگیری از کاهش ذخایر کلسیم ،مصرف ماهی یک تا دو بار در هفته ،  مصرف انواع مغز ها از نوع خام  مانند پسته ، بادام ، گردو به عنوان میان وعده،  استفاده از مواد غذایی تازه و سالم و خودداری از مصرف غذاهای مانده و غذاهای کنسرو شده تا حد امکان را برای مادران باردار ضروری دانست و از آنان خواست با پرهیز از رژیم های لاغری به منظور کاهش وزن در دوران بارداری،   توجه به صبحانه به عنوان یک وعده غذایی مهم و صرف آن به طور کامل وتوجه دقیق به افزایش وزن متناسب با وزن قبل از بارداری و مشاوره با کارکنان بهداشتی به  طی کردن یک دوره بارداری مناسب کمک کنند. 
 
۱۶ آذر ۱۳۸۹ ۱۱:۱۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید