انتشار آخرین آمار مبتلایان به بیماری ایدز در کشور

تا اول سالجاری مجموعاً 19435 نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS (یعنی افرادی که ویروس این بیماری وارد بدنشان شده)، در کشور شناسایی شده‌اند

آخرین آمار بیماری ایدز تا پایان سه ماهه چهارم سال 87 اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، براساس آمارجمع‌آوری شده از دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، تا تاریخ 1/1/1388 مجموعاً 19435 نفر افراد مبتلا به  HIV/AIDS (یعنی افرادی که ویروس این بیماری وارد بدنشان شده)، در کشور شناسایی شده‌اند که 3/93% آنان را مردان و 7/6% را زنان تشکیل می‌دهند.

براساس این گزارش تاکنون 1875 نفر مبتلا به ایدز شناسایی شده‌اند. 2/40 درصد از مبتلایان به HIV در گروه سنی 34-25 سال قرار دارند که بالاترین نسبت در بین گروه‌های سنی را به خود اختصاص داده است.

همچنین علل ابتلا به HIV در بین کل مواردی که از سال 1365 تاکنون در کشور به ثبت رسیده‌است به ترتیب، تزریق با وسائل مشترک در مصرف‌کنندگان مواد (6/69 درصد)، رابطه جنسی (2/8 درصد)، دریافت خون و فرآورده‌های خونی (3/1درصد) و انتقال از مادر به کودک (6/0 درصد) بوده است. راه انتقال در 3/20% از این گروه نامشخص مانده است.

در مقایسه این آمار با مواردی که ابتلا آنان در سال 1387 گزارش شده است، اعتیاد تزریقی 5/77 درصد، برقراری روابط جنسی 1/13 درصد و انتقال از مادر مبتلا به کودک 9/0 را تشکیل داده است. در 5/8 درصد از موارد شناسایی شده در سال جاری راه انتقال نامشخص بوده و هیچ مورد جدید ابتلا از راه خون و فرآورده‌های خونی گزارش نشده است.

گفتنی است از مجموع 19435 نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS (افرادی که ویروس این بیماری وارد بدنشان شده) 3236 نفر فوت کرده‌اند

۱۹ خرداد ۱۳۸۸ ۰۹:۰۸
سایت معاونت امور بهداشتی دانشگاه |