اخبار

مهم‌ ترین نکات بهداشتی ضروری هنگام خرید نان

مهم‌ ترین نکات بهداشتی ضروری هنگام خرید نان

کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو: یکی از اقدامات روزمره افراد، خرید نان و عملیات مربوط به آن است که می‌تواند یکی از راه‌های شیوع و انتقال ویروس کرونا به افراد گروه‌های حساس باشد. باشد.

مهندس بهروز گراوندی گفت: در اینجا دستورالعمل  و روش خرید امن نان ارائه می‌شود:

۱پیش از پوشیدن لباس‌های بیرون در منزل، سفره نان (پشت پلاستیکی-رو پارچه‌ای) تمیزی را به صورت تا شده آماده کنید، به نحوی که روی پلاستیکی آن بیرون قرار گیرد.

۲لباس‌های بیرون را بپوشید و با دست غیر غالب سفره نان را بردارید.

۳از دست غالب برای پوشیدن کفش، باز و بسته کردن درب منزل و غیره استفاده کنید.

۴در نانوایی با همان دستِ غالب (آلوده) امور پرداخت را انجام دهید.

۵سفره خود را با دستِ غیرغالب (تمیز) بر پیشخوان پهن کنید.

۶از نانوا خواهش کنید نان‌ها را با انبر بر روی سفره شما قرار دهد. البته حتی اگر با دست هم نان را به شما تحویل دهد انتظار می‌رود گرمای نان ویروس‌ها را از بین ببرد به شرط آن که نان واقعا داغ باشد.

۷لبه‌های سفره را با دست غیرغالب (تمیز) جمع کنید و نان‌ها را پوشانده و بردارید.

۸همچنان نان‌ها را فقط با دست تمیز تا منزل حمل کنید.

۹در منزل بدون تماس دادن سفره با میز، از گوشه‌ی سفره گرفته و نان‌ها را بر روی میز که پیش از این سطح آن تمیز و ضد عفونی شده است و یا سبد مخصوص نان خالی کنید.

۱۰سفره نان را در سبد لباس‌های در انتظار شستشو قرار دهید.

۱۱لباس‌های بیرون خود را از تن خارج کنید و دست‌های خود را به شیوه صحیح بشویید.

 

وی در ادامه مهم‌ترین نکات بهداشتی ضروری در نانوایی‌ ها، مربوط به کارکنان نانوایی را برشمرد:

۱آگاهی کارکنان نانوایی از علائم شایع ویروس کرونا (تب، سرفه خشک و تنگی نفس) بسیار ضروری است.

۲افراد شاغل در نانوایی در صورت داشتن علائم ابتلاء هرگز نباید به محل کار خود مراجعه کنند.

۳از ورود افراد متفرقه به داخل کارگاه نانوایی باید خودداری شود.

۴در نانوایی‌ها یک فروشنده صرفاً برای اخذ وجه باید به کار گرفته شود و این فرد به هیچ عنوان نباید با تهیه و توزیع نان در تماس باشد.

۵تا حد امکان باید از تبادل پول نقد خودداری شود.

۶نانواها از ماسک و کلاه مناسب استفاده کنند.

۷شستشوی مکرر دست نانواها هر نیم ساعت یکبار ضروری است.

۸تمامی تجهیزات نانوایی و سطوحی که نان روی آن قرار می‌گیرد به صورت روزانه و قبل از شروع کار ضدعفونی و گندزدایی شود.

۹تمامی پرسنل نانوایی باید هر روز حمام کنند و حداقل یکبار در روز لباس خود را تعویض کنند.

۱۰با توجه به ازدحام جمعیت و تشکیل صف‌های نانوایی مردم نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنند و در غیر این صورت، نانواها، باید مردم را آگاه کنند که فاصله را رعایت کنند.

۱۱اگر از رعایت اصول بهداشتی مطمئن نیستید از نان‌های بسته بندی صنعتی استفاده کنید.

۱۲اگر در خود علائم بیماری را حس می‌کنید هرگز برای خرید نان به نانوایی نروید.

۱۳از دست زدن به نان مشتریان دیگر خودداری کنید.

وی در پایان افزود: یکی از لزومات تجهیز نانوایی‌ ها به دستگاه‌ های کارتخوان می باشد، چون رد و بدل شدن اسکناس به عنوان یکی از منابع اصلی آلودگی تهدیدی برای بهداشت و سلامت افراد محسوب می شود.

۲۰ فروردین ۱۳۹۹ ۱۱:۳۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید