چاقی احتمال وقفه تنفسی را افزایش می دهد

یک طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد وزن سنگین احتمال ابتلا به آپنه انسدادی خواب را بیشتر می کند.

بر پایه نتایج طرح تحقیقاتی "نقش سطح سرمی C-reactive protein در بیماران با آپنه خواب انسدادی" که توسط دکتر محمدمسلم ایمانی در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد مشخص گردید کسانی که وزن سنگین تری نسبت به بقیه دارند احتمال ابتلا به آپنه انسدادی خواب را بیشتر دارند.

آپنه انسدادی خواب یک بیماری شایع است که با قسمت های مکرر انسداد مجاری هوایی فوقانی در هنگام خواب ، با یک جزء التهابی مشخص می شود. پروتئین واکنشی( C CRP )و پروتئین واکنش پذیر C با حساسیت بالا (hs-CRP) نشانگر التهاب سیستمیک هستند و ممکن است به عنوان نشانگرهای زیستی OSA عمل کنند.

وجود اختلاف سطح سرمی C-reactive proteinدر بیماران با آپنه خواب انسدادی در مقایسه با افراد سالم میتواند در بروز زودهنگام این بیماری کمک کند و از این مارکر به عنوان یک مارکر تشخیصی در بیماری در آینده استفاده کرد.