کارشناس میانسالان معاونت بهداشتی: حساس سازی جامعه وافزایش دسترسی مردان به اطلاعات ویژه از طریق رسانه های جمعی از اهداف هفته ملی سلامت مردان است

سلامت مردان از دهه 90 مورد توجه برنامه ریزان وسیاستگزاران حوزه سلامت قرار گرفته ودربسیاری از نقاط دنیا از جمله چین ، اتریش، امریکا وکانادا روز ملی سلامت مردان برگزار می شود.

فریبا سهرابی کارشناس میانسالان معاونت امور بهداشتی با اعلام مطلب فوق در خصوص هفته ملی سلامت مردان گفت: درکشور ما امسال نهمین سالی است که هفته اول اسفند به عنوان هفته ملی سلامت مردان با هدف حساس سازی مردان نسبت به سلامت خود وترویج توجه به سلامتی قبل از بیماری ، پیشگیری اولیه وتشخیص زودهنگام بیماری های خطیر وبدون علامت درجامعه مردان، افزایش دسترسی آنان به اطلاعات سلامتی به ویژه از طریق رسانه های ارتباط جمعی ، توجه به نیازهای بهداشتی ، آموزشی ودرمانی مردان وگسترش فرهنگ همکاری درون بخشی وبرون بخشی درمقوله سلامت برگزار وهرسال بریکی از اولویت های سلامت آنان متمرکز می شود.

وی افزود براساس بررسی های بعمل آمده اختلالات رفتاری درمردان از شیوع بیشتری برخوردار است . مصرف دخانیات نیز درمردان بیشتراز زنان است، همچنین عوامل بیماری های قلبی عروقی که رتبه بالایی از بیماری ها را به خود اختصاص داده است، درمردان بیش اززنان است.

بیماری های شغلی به ویژه مشاغل سخت عمدتا مردان را تحت تاثیر قرار می دهد . حوادث عمدی مانند نزاع وخشونت درمردان بیشتر از زنان است وبیماری های خاص همانند برخی انواع سرطان ها مانند سرطان پروستات وسرطان مثانه درمردان بیشتر از زنان است.

مطالعات نشان می دهند که درمردان بارناشی از: حوادث ترافیکی 5 برابرزنان ، سقوط حدود 3 برابرزنان واعتیاد به عنوان یک عامل خطر برای حوادث حدود 10برابر زنان می باشد.

با توجه به مطالعه باربیماریها درچنس مذکر درتمام سنین، مهمترین علل سالهای ازدست رفته عمر حوادث عمدی وغیر عمدی است.

سهرابی در خاتمه گفت باتوجه به شعار ملی امسال " ایمنی ، کلید رسیدن به جامعه بدون حادثه " لازم است با هدف حساس سازی جامعه ، آموزش ، فرهنگ سازی وافزایش دسترسی مردان به اطلاعات ویژه از طریق رسانه های جمعی وتوجه به نیازهای بهداشتی ،درمانی وآموزشی این گروه از جمعیت ، گامی در راستای ارتقای سلامت مردان برداشت.