خیرین ! بیمار سرا می خواهیم

روزنامه باختر چاپ کرمانشاه در شماره 2058 روز سه شنبه بیست و چهارم شهریور ماه جاری مطلبی را با عنوان منتشر کرده است.

در این یادداشت آمده است: یکی از مشکلات بیماران خاص و یا عموماً بیمارانی که از شهرستان های استان عازم کرمانشاه شده و به منظور درمان و گرفتن خدمات پزشکی با ماندگاری زمانی نسبتاً طولانی حتی چند روزه مجبور می شوند، اکثراً به دلیل نداشتن مکان و مأوایی که بتوانند در این فرصت های کوتاه و یا میان مدت از آن استفاده کنند

در گوشه و کنار شهر به ویژه حوالی بیمارستان ها و مراکز درمانی سرگردان می شوند و یا ناچار به محوطه چمن و حیاط بیمارستان و حتی پیاده روهای بیرون این مراکز درمانی متوسل می گردند که علاوه بر زشت نمایی، مخاطراتی را نیز برای آنها به همراه دارد، به ویژه بیماران خاص که زمان درمان آنها به دلیل شرایط ویژه طولانی است.

به گفته آیت الله مصطفی علما، نماینده مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در استان و امام جمعه کرمانشاه اگر خیرین بتوانند حتی چند مکان کوچک در حوالی بیمارستان ها و مراکز مراجعه بیماران برای اسکان آنها احداث نمایند، کار بزرگ و ارزشمندی است، چرا که اگر قرار باشد مجموعه ای بزرگ و با امکانات وسیع برای استفاده این گونه بیماران احداث گردد، سرمایه زیادی را نیاز دارد که ممکن است در توان بعضی از خیرین نباشد ، اما احداث اماکن کوچک با صرف هزینه کمتر و زمان کوتاه تر به انجام خواهد رسید .

البته آیت الله علما به نکته دیگری هم اشاره داشته که متأسفانه تعداد خیرین ما در کرمانشاه انگشت شمار هستند و این در حالی است که چه در استان و چه در جمع کرمانشاهیان مقیم تهران و یا نقاط دیگر کشور سرمایه داران خوبی داریم که می توانند در ساخت و ساز اماکن رفاهی برای بیماران مشارکت گسترده ای داشته باشند.

* زمین داریم، اعتبار مالی نیست

در بحث ایجاد بیمارسرا، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با استقبال از این طرح اعلام داشته که زمین مورد نیاز برای احداث « بیمار سرا » را داریم اما چون اعتبار مالی برای ساخت و ساز آن وجود ندارد از خیرین برای این امر خیر دعوت می کنیم و همه گونه همکاری را با آنان خواهیم داشت.

با توجه به اینکه احداث اماکن رفاهی عمومی از جمله مدرسه ، مسجد، زائر سرا و از سوی دیگر اختصاص بخشی از سرمایه افراد خیّر برای توسعه بخش سلامت و یا آزاد سازی زندانیان معسرتا به حال فرایند بسیار مثبت و تأثیرگذاری داشته است ، انتظار می رود خیرین جدیدی به این بحث وارد بشوند تا بیماران و همراهان آنها که در شهر موقعیت اسکان و استراحت ندارند سرگردان و آواره نباشند.

در نشست خیرین سلامت، دکتر امید عبدی رییس انجمن داروسازان استان که یکی از خیرین سلامت نیز می باشد، با اشاره به مشکلات مالی بیماران خاص و هزینه های بالای درمان که اکثر این بیماران توان پرداخت و تأمین آن را ندارند، گفت: در سطح استان 250 داروخانه وجود دارد و ما آمادگی داریم که در داروخانه های مذکور صندوق هایی برای کمک به بیماران خاص نصب نماییم تا به این ترتیب بتوانیم بخشی از هزینه درمان بیماران خاص ناتوان مالی را تأمین نماییم.

حسین بیگلری یکی دیگر از اعضای مجمع خیرین سلامت پیشنهاد نمود که برای احداث « بیمارسرا » همایشی از خیرین کرمانشاه و سرمایه داران ترتیب داده بشود تا بتوانیم از این طریق و با رایزنی، به راهکار مناسب برای جلب سرمایه احداث بیمار سرا دست پیدا کنیم.