اخبار

نمایشگاه "توانمندیهای صنایع غذایی" کرمانشاه برپا می‌شود

نمایشگاه "توانمندیهای صنایع غذایی" کرمانشاه برپا می‌شود
 

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از برگزاری نمایشگاه "توانمندیهای صنایع غذایی" کرمانشاه خبر داد.

دکتر شهریار مستوفی با اشاره به آغاز هفته غذا از 24 مهرماه، گفت: شعار جهانی این هفته که تا 30 مهرماه ادامه دارد "آب و هوا در حال تغییر است کشاورزی نیز باید تغییر کند" می‌باشد و در کشور نیز شعار ملی این هفته " اصلاح الگوی مصرف در جهت ارتقا سلامت جامعه" انتخاب شده است.

وی تصریح کرد: امسال نیز همانند هرساله برنامه‌های متنوعی برای این هفته در نظر گرفته شده است که مهم‌ترین آن برپایی نمایشگاه "توانمندی‌های صنایع غذایی استان" است که از 24 تا 26 مهرماه در محل دائمی نمایشگاه‌های استان برپا می‌شود.

دکتر مستوفی گفت: افتتاحیه این نمایشگاه ساعت 9  صبح روز شنبه 24 مهرماه برگزار شده و در ساعت 10 صبح روز 26 مهر نیز اختتامیه نمایشگاه با برگزاری همایشی برگزار می‌شود.

وی افزود: در این نمایشگاه 56 غرفه به عرضه محصولات غذایی استان می‌پردازند و علاوه بر شرکت‌های تولید و صنایع غذایی، برخی ادارات مرتبط از جمله جهاد کشاورزی، شیلات و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیز حضور دارند. علاقمندان می‌توانند از تاریخ 24 تا 26 مهرماه از ساعت 9 صبح تا 12 ظهر و 15 تا 19 بعدازظهر از این نمایشگاه دیدن کنند.

این مقام مسئول صبحانه سالم در ادارات و استانداری کرمانشاه و اجرای برنامه‌های آموزشی در حوزه تغذیه سالم در مدارس را از دیگر برنامه‌های معاونت غذا  و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این هفته عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه ایرانی‌ها چند برابر مردم جهان "قند" و "نمک" و "چربی" می‌خورند گفت: متاسفانه 76 درصد بار بیماری‌های کشور مربوط به بیماری های غیرواگیر است که تغذیه نقش اصلی در ایجاد آن دارد.

وی افزود: بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان ها و دیابت هر سه از بیماری‌های غیرواگیر هستند که آمار مرگ و میر بالایی دارند و این در حالیست که به راحتی می‌توان با یک الگوی تغذیه صحیح از درصد بسیاری از این بیماری‌ها پیشگیری کرد.

وی با اشاره به مصرف بالای سه ماده قند، نمک و چربی در کشور، گفت: متوسط مصرف قند در جهان 45 گرم است که این میزان در ایران 66 گرم است.

مستوفی افزود: میزان مصرف نمک نیز در جهان پنج گرم است و این درحالی است که این میزان در ایران 12.5 گرم است.

این مقام مسئول میزان مصرف چربی در جهان را نیز 15 گرم عنوان کرد و افزود: در ایران این میزان 50 گرم است و در استان وضعیت بدتر بوده و این میزان حدود 67 گرم است که چندین برابر متوسط مصرف جهانی است.

اصلاح الگوی تغذیه کاهش 90 درصدی بیماری‌های قلبی را به دنبال دارد

دکتر مستوفی با بیان اینکه میزان مصرف بالای این سه ماده مخاطراتی را برای سلامت جامعه ایجاد کرده، گفت: در برنامه ششم توسعه تکلیف شده تا میزان مصرف نمک 30 درصد کاهش یافته، استفاده از اسید چرب ترانس در روغن مصرفی مردم به صفر رسیده و میزان اسید چرب ترانس در محصولات غذایی نیز به زیر سه درصد برسد.

وی تصریح کرد: تحقق این امر قطعا مشارکت تمامی دستگاه‌ها و بیش از همه مشارکت مردم را می‌طلبد.

این مدیر خاطرنشان کرد: با اصلاح الگوی تغذیه برآورد شده میزان بیماری‌های قلبی و عروقی 90 درصد، دیابت 80 درصد و میزان سرطان 30 درصد کاهش پیدا کند.

وی در ادامه از امحاء 637 تن مواد غذایی قاچاق در نیمه ابتدای امسال خبر داد و اظهار کرد: طی این مدت همچنین 4095 قلم کالای قاچاق معدوم شده است.

او با اشاره به نظارت کامل در سطح بازار، گفت: در نیمه ابتدای امسال 389 مورد نمونه برداری از محصولات پرمصرف مردم در سطح بازار انجام شده است.

دکترمستوفی خاطرنشان کرد: همچنین نمونه برداری‌ از 15 محصول کشاورزی پرمصرف در زمینه بررسی میزان سموم باقی مانده و میزان نیترات انجام شده که متاسفانه در این زمینه‌ها وضعیت خوبی در محصولات کشاورزی استان و نیز در سطح کشور نداریم.

۱۹ مهر ۱۳۹۵ ۱۳:۰۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید