اثرات نامطلوب کم خونی دوران بارداری بر سلامت مادر و جنین

یک طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد کم خونی مادرباردار موجب پیامدهای نامطلوب برای مادر و جنین شود.

بر پایه نتایج این طرح تحقیقاتی که تحت عنوان "بررسی عوامل خطر مرتبط با مرده زایی و پیامدهای بارداری در مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی در ایران" توسط دکتر  شهاب رضائیاندر معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد مشخص گردید کم خونی مادرباردار میتواند منجر به پیامدهای نامطلوب برای مادر و جنین شود.

تا کنون مطالعه وسیعی روی خانمهای باردار در سطح کشور صورت نگرفته است در این مطالعه حدود 3600 خانم باردار در 11 استان کشور ایران مورد بررسی قرار گرفت و نشان داد کم خونی دروران بارداری میتواند موجب مرگ نوزادی، کم وزنی تولد، نارس بودن، زایمان سزارین و سقط جنین شود.

بر اساس نتایج این بررسی پیشنهاد میشود که مدیران و سیاستگزاران بهداشتی و درمانی برای ارتقا سطح سلامت مادر و جنین لازم است برنامه های مداخله ای و آموزشی در جهت تشخیص و درمان زودرس موارد کم خونی در دوران بارداری اجرا نمایند.