اخبار

این عارضه کُشنده "چراغ خاموش" سراغتان می‌آید

این عارضه کُشنده "چراغ خاموش" سراغتان می‌آید

مسئول بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه فشار خون بالا را عارضه‌ای بی علامت دانست و آن را زمینه ساز بسیاری یبماری ها و سکته های قلبی و مغزی عنوان کرد.

سارا شاه آبادی در گفت و گو با خبرنگار سرویس «اجتماعی» ایسنا کرمانشاه، با بیان اینکه فشار خون بالا عارضه یا علامت است و بیماری محسوب نمی شود، گفت: این عارضه زمینه ساز مشکلات و بیماریهای بسیاری از جمله نارسایی کلیه، خونریزی مغزی، سکته قلبی و مغزی، تاری دید، کوری و ... است.

وی افزود: فشار خون به مقدار فشاری گفته می‌شود که توسط خونِ در جریان، به دیواره رگ‌ها وارد می‌شود و یکی از علائم حیاتی است و هرچقدر این میزان فشار به دیواره رگ بیشتر باشد، فرد دچار فشار خون بالا است.

مسئول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه تصریح کرد: فشار خون کمتر از 120 روی 80 یا به اصطلاح عامه 12 روی 8 فشار خون نرمال است، از 120 تا 139 روی 80 تا 89 پیش فشار خون بالا محسوب می شود، از 140 تا 159 روی 90 تا 99 فشار خون بالای مرحله یک، از 160 تا 179 روی 100 تا 109 فشار خون بالای مرحله دو و از 180 تا 219 روی 110 تا 129 فشار خون بالای مرحله بحرانی محسوب می شود.

وی افزود: افرادی که فشار خون آنها از 220 روی 130 یا به اصطلاح عامه از 22 روی 13 بیشتر شود در مرحله فشار خون بالای اورژانسی قرار دارند و باید سریعا به مراکز درمانی منتقل شوند.

شاه آبادی با بیان اینکه علت مشخصی برای بروز فشار خون بالا وجود ندارد، عواملی مانند سن بالا، چاقی، مصرف زیاد نمک، دیابت، وراثت و مصرف سیگار و الکل را در بروز این عارضه موثر دانست.

شاه آبادی همچنین فشار خون را عارضه ای بی علامت دانست و افزود: تنها در برخی موارد که فشار خون بیش از حد بالا رود، افراد دچار علائمی از جمله سردرد در ناحیه پشت سر، سرگیجه و تاری دید می شوند.

وی تصریح کرد: تنها راه تشخیص فشار خون بالا سنجش آن بوسیله دستگاه فشار خون است و افراد باید دقت داشته باشند که با توجه به بی علامت بودن این عارضه، سنجش فشار خون را باید بصورت دائم انجام دهند.

این مسئول افزود: برای افراد سالم بالای 30 سال توصیه می شود سنجش فشار خون هر شش ماه یکبار انجام شده و مبتلایان به فشار خون بالا باید هر ماه این کار را انجام دهند.

شاه آبادی فشار خون را عارضه ای قابل کنترل و پیشگیری دانست و افزود: علی رغم عوارض بسیار فشار خون بالا، به راحتی میتوان با اصلاح تغذیه از جمله کاهش مصرف نمک و چربی و نیز با ترک استعمال دخانیات و مصرف الکل و نیز کاهش وزن و انجام ورزش روزانه از بروز این عارضه پیشگیری و یا آن را کنترل کرد.
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ ۱۰:۴۷

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید