اخبار

افق کاهشی "کرونا" در کرمانشاه فعلا دیده نمی‌شود

افق کاهشی "کرونا" در کرمانشاه فعلا دیده نمی‌شود

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به ادامه روند افزایشی شیوع ویروس "کرونا در استان، گفت: طبق بررسی‌های به عمل آمده فعلا افق کاهشی برای "کرونا" در کرمانشاه دیده نمی‌شود.

دکتر فرید نجفی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به افزایش شاخص " تکثیر آلودگی ویروس" در استان، گفت: این شاخص وضعیت اپیدمی بیماریهای ویروسی را نشان می‌دهد، بطوری که اگر شاخص به زیر عدد یک برسد، عملا اپیدمی روبه خاموشی می‌رود.

وی افزود: عدد یک به این معنی است که یک فرد آلوده می تواند یک فرد دیگر را آلوده کند و اگر این عدد به زیر یک برسد عملا اپیدمی در سطح جامعه خاموش می شود و اگر به بالای یک برسد نگران کننده است و اپیدمی ادامه دار خواهد بود.

دکتر نجفی تصریح کرد: متاسفانه این شاخص که در روزهای سوم و چهارم فروردین به دلیل مراقبت های سختگیرانه مردم در استان به زیر یک رسیده بود ،در حال حاضر به عدد 1.4 رسیده است، یعنی یک فرد آلوده می‌تواند 1.4 نفر را آلوده کند و این یعنی ادامه اپیدمی در سطح جامعه که نگران کننده است.

این مسئول افزود: هرچه این عدد بالاتر برود، شیوع اپیدمی سرعت و گستردگی بیشتری خواهد گرفت که با شرایط فعلی تردد مردم در جامعه که مثل روزهای عادی است، این احتمال هست که در دو هفته دیگر این شاخص به عدد 1.7 برسد.

دکتر نجفی با بیان اینکه هیچ کس موافق تعطیلی مشاغل کم خطر و ضربه اقتصادی به مردم نیست، گفت: تاکید ما توجه همزمان به شرایط اقتصادی و لزوم پیشگیری از شیوع این بیماری است.

وی افزود: اگر بخواهیم اقتصاد ضربه نخورد و از طرفی بتوانیم مانع شیوع بیماری شویم، باید سه دستور کار را مدنظر قرار دهیم که اولین آن بحث بیماریابی فعال است که این کار در کشور در حال اجرا است. در مرحله بعد باید فرد بیمار شناسایی شده جداسازی شود و در مرحله سوم نیز باید خانواده این فرد قرنطینه شوند که در مرحله سوم هنوز مشکل داریم و باید زیرساخت های آن فراهم شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه بررسی روند اپیدمی کرونا در استان همچنان ادامه دارد، گفت: متاسفانه بر اساس اطلاعات و بررسی هایی که از نمونه های مثبت بستری و نیز نمونه هایی که بر اساس بررسی های بالینی مشکوک به کرونا به دست آمده، فعلا افق کاهشی کرونا در استان دیده نمی‌شود و بر اساس برآورد صورت گرفته تا پایان اردیبهشت همچنان سیر بیماری افزایشی خواهد بود.

دکتر نجفی با ابراز نگرانی از کاهش حساسیت مردم نسبت به کرونا و خطرات آن، گفت: با بازگشایی مشاغل کم خطر این احساس به مردم دست داده که کرونا تمام شده، درحالیکه همچنان آمار مبتلایان استان سیر افزایشی دارد.

وی افزود: علاوه بر سیر افزایشی آمار تجمیعی بیماران در استان، متاسفانه آمار روزانه ابتلای این بیماری در استان نیز روند افزایش داشته و روند کاهشی نداشته‌ایم و نیاز است مردم مراقبت های بهداشتی را با جدیت ادامه دهند.
۳۱ فروردین ۱۳۹۹ ۱۲:۲۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید