غربالگری 95درصد مادران باردار استان در خصوص کرونا ویروس

معاون بهداشتی دانشگاه ارتقای سلامت مادران را یکی از ارکان اساسی مراقبت های بهداشتی درمانی در نظام بهداشت و درمان کشور دانست و گفت: از آنجا که مراقبت های دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان، به عنوان یک اولویت مهم در نظام شبکه بهداشت و درمان کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تاکنون از حدود14050 مادر باردار در استان 13345 نفر تحت غربالگری کرونا ویروس قرار گرفته اند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر ابراهیم شکیبا  با توجه به شیوع ویروس کرونا  و اهمیت مراقبت از این گروه در معرض خطر در این  بحران گفت: ازآنجا که غربالگری و شناسایی زودرس مادران و ارجاع به موقع آنان به سطوح تخصصی، به منظور دریافت خدمات درمانی  به هنگام، به عنوان یکی از راهکارهای کاهش مرگ و میر مادران بسیار ضروری است، تاکنون 22 مورد مداخله توسط مدیریت سلامت خانواده این معاونت در راستای پیشگیری از ابتلاء زنان باردار در استان طراحی و اجرا شده است.

وی با اشاره به اینکه از طریق سامانه سیب توسط مراقبین سلامت و بهورزان زحمتکش، کلیه مادران باردار استان در کنار سایر اعضای خانوارسریعا" مورد غربالگری تلفنی قرار گرفتند اعلام کرد:از ابتدای شیوع ویروس منحوس کرونا تا کنون95 درصد مادران باردار حداقل یکبار غربالگری شده و تحت آموزشهای مرتبط با بیماری کووید 19 قرار گرفتند.

دکتر شکیبا با بیان اینکه از بین مادران غربالگری شده 1.5 درصد دارای علامت بیماری کووید 19 بودند گفت: پس از انجام اقدامات بیشتر و ارائه آموزشهای لازم  به این بیماران علامت دار ، 35.6 درصد آنان نیاز به ارجاع به پزشک داشتند و به مراکز خدمات جامع سلامت 16 ساعته استان مراجعه کردند .

وی افزود: بر اساس بررسی و تشخیص پزشکان مراکز 16 ساعته ، تنها  15 درصد از مادران دارای علامت و ارجاعی به مرکز، نیاز به دریافت خدمات بیمارستانی یا بستری شدن داشتند و مابقی در مراکز مذکور تحت درمان قرار گرفته و توصیه به رعایت موارد بهداشتی و قرنطینه در منزل شدند که این امر به کاهش ازدحام زنان باردار در بیمارستانها منجر شد.

به گفته وی در بین مادران ارجاعی به بیمارستان 5 مورد بیمار کووید مثبت پیدا شد و تحت درمانهای اختصاصی قرار گرفتند که هر 5 نفر ترخیص شده که3 نفر دوران قرنطینه ی آنها نیز به پایان رسیده  و2  نفر دیگر فعلا" در قرنطینه هستند اما حال عمومی همه ی آنها خوب و روند رو به بهبود دارند و بطور مداوم توسط ماما و کارشناسان ستادی شهرستانها و استان مورد پیگیری قرار می گیرند.

قرار میگیرند.

تعداد کل مادران باردار