مرکز بیوبانک علوم پزشکی کرمانشاه با حضور معاون وزیر بهداشت افتتاح شد

مرکز «بیوبانک» دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه روز شنبه با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در درمانگاه تخصصی بوستان شهر کرمانشاه افتتاح شد.

به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مراسم افتتاح این مرکز گفت: مرکز بیوبانک دانشگاه علوم پزشکی با هفت فریزر منفی ۸۰ درجه و ظرفیتی معادل ۴۰ دستگاه در مساحتی ۱۵۰ متر مربعی راه‌اندازی شده است.

دکتر «محمودرضا مرادی» با بیان اینکه برای راه‌اندازی این مرکز ۳۰ میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: این مرکز در ساختمان آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ایجاد شده است.

او گفت: این بانک زیستی ظرفیت نگهداری حدود ۱۰۰ هزار نمونه بیولوژیکی را برای سالیان متمادی دارد که ذخیره بیولوژیک قابل توجهی را در راستای مطالعات زیستی در سال‌های آینده فراهم می‌کند.

نمایی از مرکز بیوبانک دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

بیوبانک، به مجموعه هدفمند و سازمان‌یافته از نمونه‌های زیستی اطلاق می‌شود که با هدف بازیابی برای اهداف پژوهشی، نگه‌داری می‌شوند.

بیوبانک‌ها ابزاری برای تسهیل پژوهش به‌شمار می‌رود. نمونه‌های زیستی و داده‌های استخراج‌شده از آن‌ها، بدون استفاده از بیوبانک، به‌صورت نامنظم و انفرادی نگه‌داری می‌شوند و بازیابی اطلاعات در آن‌ها وابسته به دانش افرادی است که آن‌ها را ذخیره کرده‌اند. بیوبانک‌ها بازیابی نمونه‌ها و اطلاعات را برای پژوهش ساده و اثربخش می‌سازند.

نمونه‌های متعددی از بیوبانک‌های بزرگ در سطح ملی و منطقه‌ای و حتی بین‌المللی موجود است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به استان کرمانشاه همچنین پیش از ظهر امروز شنبه از مراحل آماده‌سازی مرکز جامع آزمایشگاه‌های تحقیقاتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه بازدید کرد.

دکتر نجفی این مرکز تحقیقاتی را یکی از مراکز نمونه کشور توصیف کرد.

دکتر نجفی همچنین با حضور در دانشکده پزشکی از مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی بازدید کرد.

بازدید از کافه دانشجویان فناور دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از دیگر برنامه های معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بود.

کافه فناوری دانشکده داروسازی محل تبادل نظر و ارتباط دانشجویان در زمینه فناوری است که به همت جمعی از فناوران جوان‌ دانشگاه به منظور راهنمایی و انتقال تجربیات بین دانشجویان در فضایی زیبا در قسمت شمالی دانشکده داروسازی راه اندازی شده است.

بازدید معاون وزیر بهداشت در مرکز جامع سلول های بنیادی کرمانشاه