راه اندازی سامانه تلفنی ترک دخانیات در کشور با حمایت سازمان جهانی بهداشت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با حمایت سازمان جهانی بهداشت سامانه تلفنی ترک دخانیات با شماره تلفن ۴۰۳۰(داخلی ۵) در کشور راه اندازی شده است.

دکتر ابراهیم شکیبا در گفتگو با میز خبر روابط عمومی دانشگاه گفت: این سامانه از ساعت ۹ صبح تا ۱۵ پاسخگوی سوالات شهروندان در سراسر کشور میباشد.

به گفته وی تعداد ۶۳ مرکز ترک دخانیات با بهره گیری از روانشناسان و پزشکان آموزش دیده زیر نظر دفتر سلامت روانی ،اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در سراسر کشور فعالیت خواهند کرد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر مصرف دخانیات عامل مرگ بیش از ۸ میلیون نفر در سال در دنیاست که در حدود ۷ میلیون نفر از این مرگها در نتیجه مصرف مستقیم دخانیات و در حدود ۱.۲ میلیون مرگ بعلت مواجهه مستقیم با دود دست دوم میباشد.

دکتر شکیبا گفت:بر اساس پیش بینی سازمان جهانی بهداشت اگر اقدامی برای کنترل و پیشگیری از مصرف دخانیات صورت نگیرد تا پایان قرن حاضر یک میلیارد مرگ ناشی از دخانیات در دنیا رخ خواهد داد.

وی افزود:از جمله اقدامات مهمی که میتواند باعث کاهش مصرف دخانیات شود افزایش مالیات بر دخانیات و افزایش خدمات ترک اعتیاد است .

وی همچنین گفت: مشاوره های رایگان تلفنی و راه اندازی مراکز کاهش آسیب از اقدامات موثر در این حوزه میباشد.

🆔@k_health

۱۴ تیر ۱۴۰۰ ۲۲:۱۷