دستورالعمل بهداشتی برگزاری مراسم ایام فاطمیه سال 1400 منتشر شد

معاونت بهداشت وزارت بهداشت، دستورالعمل بهداشتی برگزاری مراسم ایام فاطمیه سال 1400 را برای اجرا و نظارت به دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.

به گزارش وبدا، متن این دستورالعمل به شرح زیر است:

فاطمه(سلام الله علیها) در نزد مسلمانان برترین و والامقام ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار می‌باشد و تاریخ شهادت این حضرت در میان شیعیان از اهمیت خاصی برخوردار است. دهه فاطمیه و هم چنین شروع ایام فاطمیه برای مسلمانان به ویژه شیعیان و دوستداران خاندان اهل بیت پیامبر بسیار حائز اهمیت است.

دهه اول و دوم فاطمیه

دهه اول فاطمیه از روز چهارشنبه 24 آذرماه 1400 شروع می شود و در تاریخ شنبه 4 دی ماه 1400 به پایان می‌رسد.

دهه دوم فاطمیه از روز سه شنبه 14 دی 1400 شروع می شود و در تاریخ پنجشنبه 23 دی 1400 به پایان می‌رسد.

به منظور مدیریت مطلوب برگزاری مراسم رعایت دستورالعمل ها و نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی جهت حفظ و ارتقاء سلامت عمومی که یکی از وظایف نظام سلامت است و با توجه به توسعه واکسیناسیون عمومی، برگزاری مراسم عزاداری و مذهبی و بر اساس طرح مدیریت هوشمند بیماری کرونا ابلاغیه شماره 149897 مورخ 15/9/1400 معاون محترم امنیتی و انتظامی وزارت کشور و رئیس کمیته امنیتی اجتماعی، انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی بلامانع می باشد . لذا موارد ذیل بعنوان سیاست های برنامه های بهداشت محیطی در دستور کار قرار میگیرد:

برگزاری مراسم در مساجد و مکان های عمومی در اولویت قرار دارد.
برگزاری مراسم در مساجد و هیئت ها ملزم به رعایت پروتکل های بهداشتی می باشد.
استفاده از فضای باز مساجد و شبستان ها، جهت انجام مراسم ، با رعایت دستورالعمل ها در صورت مساعد بودن هوا در اولویت است .
در مساجد و محیط مسقف رعایت فاصله گذاری اجتماعی ( تأمین فضا برای هر نفر 4 متر مربع ) و استفاده مناسب از ماسک و اقلام عبادی شخصی الزامی است .
برای متولیان و خدمات دهندگان در مساجد و مکان ها ی فرهنگی و اجتماعی داشتن کارت واکسن با QR کد از سامانه هوشمند و در وضعیت قرنطینه نبودن بیماری الزامی است .
به افرادی که واکسن را کامل نزده اند توصیه شود در مراسم شرکت نکنند .
به افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند و یا افراد با سنین بالا، حتی اگر واکسن هم زده باشند توصیه شود در مراسم شرکت نکنند.
تهویه مکان برگزاری مراسم باید به طور مناسب صورت بپذیرد به طوری که هوا در جریان باشد .
همه شرکت کنندگان نباید در قرنطینه بیماری باشند و از حضور افرادی که دارای علائم بیماری می باشند در مراسم جلوگیری به عمل آید .
در صورت برگزاری مراسم در منازل ضمن رعایت فاصله و تهویه محل و الزام به استفاده مناسب و مستمر از ماسک می تواند قابل برگزاری باشد به شرط این که هیج یک از اعضای خانواده در قرنطینه بیماری نباشند و شرکت کنندگان واکسن خود را دریافت کرده باشند.
رعایت بهداشت فردی الزامی می باشد به طوری که کلیه افراد بایستی از ماسک مناسب به روش صحیح استفاده نمایند .
رعایت فاصله حداقل دو متر از طرفین ( 4 متر مربع برای هر نفر ) الزامی است.
شرکت کنندگان از وسایل مانند کتب مذهبی، مهر، سجاده، تسبیح و چادر و نظایر آن به صورت شخصی استفاده نمایند.
از تجمع افراد بدون رعایت فاصله در محل برگزاری مراسم خودداری گردد.
نذورات و مواد غذایی و آشامیدنی در صورت توزیع بایستی به صورت بسته بندی باشد.
تجهیزات ضدعفونی در محل تعبیه گردد.
گندزدایی مستمر محل و سطوح مشترک نمازخانه یا محل برگزاری مراسم با مواد گندزدای مناسب انجام شود.