📛 هشدار دانشگاه علوم پزشکی: از قارچ های مرگبار دوری کنید !

◽ از ابتدای سال تاکنون ۶۳ نفر بر اثر مسمومیت با قارچبع سیستم بهداشتی و درمانی مراجعه کرده اند.

◽در‏ حال‏ حاضر ۴ بیمار به این دلیل در بیمارستان بستری هستند و ما بقی پس از اقدامات درمانی از بیما ستان ترخیص شده اند.

◽خوشبختانه تاکنون مورد فوت به دلیل مسمومیت با قارچ در استان نداشته ایم.

🔴 نکات مهم در رابطه با مصرف قارچ⬇️

🍄 قارچ های خودرو هیچ برتری بر قارچ های بسته بندی شده ندارند

🍄 در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچ ها در طبیعت به فراوانی یافت می شوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچ های خوراکی خودرو با قارچ های سمی باعث مسمومیت های قارچی می شوند.

🍄 قارچ های خودرو هیچگونه برتری بر قارچ های خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند .

🍄در شرایط جغرافیایی استان کرمانشاه در سال هایی که شاهد بارش باران و رعد و برق های بهاری باشیم با موجی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو سمی روبرو می‌شویم .

🍄 علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال ، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی است‌ که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق می افتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.

🍄 تشخیص این نوع قارچ ها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است.

🍄 بنابراین تکیه بر روش های غیر علمی مانند استفاده از ظروف نقره‌ای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمی شود.

🍄 افرادی که قارچ خودرو مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شده اند باید به سرعت جهت خدمات درمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.

🆔@k_health