به گزارش روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از ابتدای سال جاری تا کنون به دنبال مصرف قارچ های سمی ۱ نفر فوت و ۵۵ نفر مسموم و بستری شدند.
این افراد به علت عدم آگاهی و شناخت از نوع قارچ ها و تفکیک خوراکی بودن یا سمی بودن در این فصل دچار مسمومیت می شوند.
نشانههای رایج این نوع مسمومیت غذایی شامل:
حالت تهوع
دل پیچه
استفراغ
سر درد
سر گیجه
قرمز شدن و تغییر حرارت پوست صورت و شکم
تپش قلب
نشانههای شدیدتر بیماری شامل:
تشنج
توهم
مشکلات تنفسی
نارسایی کبدی و کلیوی
کما
مرگ
با نخوردن قارچهایی که در طبیعت جمع آوری شده، میتوان از مسمومیت غذایی پیشگیری کرد. تشخیص سمی بودن و یا نبودن قارچها دشوار است، چرا که در برخی موارد این دو نوع قارچ در کنار هم رشد میکنند.
هیچ آزمایشی نمیتواند با قطعیت به شما بگوید که قارچی که در طبیعت میبینید، خوراکی است یا خیر. پس فرض کنید که همهی قارچهای وحشی، سمی هستند و قارچ مورد نیاز خود را از فروشگاههای مواد غذایی تهیه کنید.
قارچهایی که روی زمین میرویند به نسبت قارچهایی که روی تنهی درختان هستند، خطرناکتر اند. قارچهای روییده در جنگل هم به نسبت قارچهایی که در باغچهی حیاط رشد میکنند هم خطر بیشتری به دنبال خواهند داشت. فراموش نکنید که پختن یک قارچ سمی باعث از بین رفتن مادهی سمی آن نخواهد شد
مسمومیت با قارچ سمی را چگونه درمان کنیم؟
در صورت علائم مسمومیت حتما
با ۱۱۵ تماس بگیرید.