اخبار

امکان دسترسی به داروهای استنشاقی آسم برای همه بیماران» شعار امسال روز جهانی آسم

امکان دسترسی به داروهای استنشاقی آسم برای همه بیماران» شعار امسال روز جهانی آسم

دکتر ایمانی معاون بهداشتی دانشگاه در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه
  با بیان اینکه آسم یکی از شایع ترین بیماری های مزمن غیرواگیر است که بیش از 260 میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و مسئول بیش از 450 هزار مرگ در سال در سراسر جهان است که بیشتر آن ها قابل پیشگیری هستند گفت: این بیماری شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی و علت بستری در بیمارستان در این سنین  می باشد و از دلایل مهم غیبت طولانی از مدرسه است. 

وی افزود: بدیهی است تغذیه با شیر مادر به ویژه در 6 ماهه اول زندگی موجب کاهش ابتلا به بیماری آسم و آلرژی می گردد. 

دکتر ایمانی با بیان اینکه با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل بیماری آسم، اولین سه شنبه ماه می هر سال  به عنوان روز جهانی آسم نام گذاری شده است تصریح کرد: امسال نیز بزرگداشت این روز مصادف  با 16 اردیبهشت سال 1404 با شعار « امکان دسترسی به داروهای استنشاقی آسم برای همه بیماران» می باشد.

وی تنگی نفس، احساس درد در قفسه سینه، خس خس سینه در هنگام بازدم که نشانه شایع آسم در کودکان می باشد را از علائم بیماری آسم برشمرد و افزود: مشکل خواب ناشی از تنگی نفس، سرفه یا خس خس سینه، حملات سرفه یا خس خس سینه که در اثر ابتلا به ویروس تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوانزا بدتر می‌شوند و این بیماری بر اساس شرح حال، یافته های پرتوشناسی پزشکی و بررسی حجم های ریوی  قابل تشخیص می باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شاهد بروز پدیده آلودگی هوای استان هستیم گفت: متاسفانه بروز این پدیده برای بیماران مبتلا به آسم وضعیت مناسبی نیست چرا که آلودگی هوا یکی از عوامل خطر محیطی در تشدید این بیماری محسوب می شود و بر همین اساس در شرایط آلودگی هوا به کلیه افراد مبتلا به آسم توصیه می‌کنیم تا حد امکان از منزل خارج نشوند، در صورت ضرورت و نیاز، زمان حضور در محیط‌های بیرون را به حداقل برسانند.

وی در ادامه افزود : بیماران مبتلا به آسم باید در هنگام بروز آلودگی هوا جهت تردد از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده نموده و از ماسک‌های مناسب و فلیتردار استفاده کنند و همچنین تاکید می‌شود که ماسک‌های کاغذی معمولی و دستمال تاثیر چندانی بر جلوگیری از ورود آلاینده‌ها به سیستم تنفسی ندارند.

دکتر ایمانی خاطرنشان کرد: لازم است بیماران مبتلا به آسم در شرایط آلودگی هوا درها و پنجره‌ها را بسته نگه دارند تا هوای آلوده وارد منزل نشود. از انجام فعالیت‌های شدید و ورزشی در فضای آزاد که میزان تنفس را افزایش می‌دهند، بپرهیزند. همچنین توصیه می‌شود که پس از مراجعت به منزل دوش بگیرند تا از جذب آلودگی‌ها روی پوست بدن جلوگیری شود و روزانه چندین مرتبه چشم‌ها، بینی و دهان خود را بشویند.

وی گفت: در این شرایط توصیه می‌شود که افراد مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه را افزایش داده و مواد غذایی کم‌ ارزش مانند فست فود، چیپس و پفک و نوشابه استفاده نکنند. همچنین مایعات خصوصا آب زیاد بنوشند.
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۷:۵۷

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید