دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در برنامه زنده تلویزیونی (( سلام کرمانشاه )) در شبکه زاگرس به مناسبت هفته ملی جوانی جمعیت با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای سیستم سلامت کشور برای جوانان و مخصوصا ورزشکاران استفاده از داروهای نیروزا و مکمل های غیر مجاز ورزشی است گفت مصرف این داروهای نیروزا و مکملهای غیر مجاز به صورت غیر علمی و خود سرانه می تواند فرد را در معرض انواع مخاطرات جسمی ، روحی و اجتماعی قرار دهد.
وی خاطر نشان کرد استان کرمانشاه همواره به عنوان مهد پهلوانی در کشور مطرح بوده است و ورزشکاران و مربیان شایستهای در سایه منش پهلوانی ، اخلاق ورزشی در کنار ممارست و تمرین به جامعه ورزش کشور تحویل داده است اما در سالهای اخیر به واسطه رقابت و کسب مقام قهرمانی وتبلیغات وسوسه کننده برخی از افراد گمراه شدند و به سمت استفاده بیرویه ازداروهای نیروزا و مکملهای غیر مجاز رو آوردند که متاسفانه عوارض متعدد آن را بر سلامت به اشکال مختلف میبینیم .
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه گفت همیشه توصیه علمی ما تغذیه سالم ، خواب کافی، ورزش سالم و ممارست همراه با اخلاق ورزشی می باشد که بتوان به تدریج پلههای ترقی را به شکل سالم طی کرد. یعنی ورزش سلامت محور و ورزشی که برای فرد نشاط و سلامتی به همراه بیاورد ، نه ورزشی که در سایه تبلیغات گمراه کننده و دروغین ، دچار عوارض سوء مصرف این داروها بر سلامت بشویم.
ایشان تاکید کرد مکملهای ورزشی هرگزجای غذای اصلی را نمیگیرند، غذا یک نعمت خدادادی است و همیشه برکت سفره می تواند سلامت ما را تامین کند و مکملها به تنهایی نمیتوانند جایگزین آن باشند.
وی افزود البته کسانی که ورزش کاملا حرفهای انجام میدهند ممکن است نیاز باشد بنا به تشخیص پزشک یا مشاور تغذیه در مدت زمان کوتاهی و با تهیه دارو آنهم صرفا از داروخانههای معتبر نیاز به استفاده از برخی مکملهای مجاز ( و نه داروها ) داشته باشند .
دکتر بیگلری گفت بیماریهای کلیوی -کبدی ، ناباروری و نازایی ، اختلال در خواب ، فشار خون بالا، کبد چرب، سرطان کبد در سنین جوانی ، سنگهای کلیوی ، بیماریهای قلبی - عروقی عوارض اسکلتی همچنین عوارض روحی ، خشونت و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی ، از عوارض متعدد سوء مصرف داروهای نیروزا می باشد.
خشونت و پرخاشگری از عوارض مهم اجتماعی این داروهاست که میتواند به کانون خانواده ها آسیب بزند و عوارضی مثل افسردگی ، ناهنجاریهای روحی- روانی و حتی طلاق را در خانواده شامل شود.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه با بیان اینکه یکی از سیاستهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی منع تبلیغ کالای آسیب رسان به سلامت در جامعه است، گفت خوشبختانه در صورت ترک به موقع مصرف این داروها اگر به هشدارها توجه شود و مصرف آن کنار گذاشته شود ، تحت نظر پزشک معالج فرد میتواند به زندگی طبیعی بازگردد.
دکتر حسین بیگلری افزود مصرف این داروها ومکمل های غیر مجاز برای بانوان هم عوارض خطرناک دیگری از جمله نازایی ، ناباروری ، افسردگی و افزایش موهای زائد را در پی دارد.
وی در خاتمه گفت ضمن تشکر از ورزشکاران و مربیان فهیمی به شکل سالم و علمی فعالیتهای ورزشی را انجام میدهد توصیه ما به خانوادهها وجوانان این است که هرگز فریب تبلیغات دروغین و گمراه کننده مصرف داروهای نیروزا را نخورند.