اخبار

عسل منبعی طبیعی برای سلامتی

عسل منبعی طبیعی برای سلامتی

کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: عسل ماده ای طبیعی که از شهد گل تولید می شود. این ماده نه تنها به عنوان یک شیرین کننده طبیعی کاربرد دارد، بلکه به دلیل ترکیبات شیمیایی منحصر به فردش دارای خواص دارویی، ضد باکتری و انتی اکسیدانی فراوانی است.
دکتر سپیده سپیدار به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو: عسل نه تنها به عنوان خوراکی، بلکه در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است.عسل عمدتا از کربوهیدرات ها به ویژه (گلوکز و فروکتوز)، آنزیم ها، اسید های آلی، ویتامین ها(B6،B2،C) مواد معدنی(کلسیم، پتاسیم و منیزیم) و ترکیبات فنولی تشکیل شده است.PH
وی تصریح کرد: عسل معمولا بین 3.2 تا4.5 است. که آنرا به ماده ای اسیدی با خاصیت ضد باکتریایی تبدیل می کند، عسل محیط نامناسبی برای رشد بسیاری از باکتری ها و قارچ ها می باشدکه یکی از دلایل خاصیت ضد باکتریایی عسل هم همین است.
دکتر سپیدار عنوان کرد: عسل خواص بیولوژیکی متعددی دارد از جمله: ضد قارچ و ضد باکتری به دلیل وجود پراکسید هیدروژن و PH پایین، ضد التهاب و ترمیم زخم و بهبود زخم های دیابتی و سوختگی،آنتی اکسیدان قوی و مقابله با رادیکال های آزاد، ضد سرفه و تسکین دهنده گلو و تنظیم سیستم گوارشی و ایمنی می باشد.
او گفت: عسل در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد از جمله صنایع غذایی به عنوان شیرین کننده در داروسازی در تولید داروهای گیاهی و مکمل ها، در صنایع آرایشی و بهداشتی در تهیه ماسک های صورت،شامپو ها و کرم ها و همچنین در دامپزشکی برای درمان زخم حیوانات مورد استفاده قرار ی گیرد.
کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه کیفیت استاندارد عسل با معیارهایی مانند میزان HMF،رطوبت،میزان فروکتوز،فعالیت آنزیمی و حضور آنتی بیوتیک ها سنجیده می شود افزود: سازمان هایی مانند Codex Alimentarius و استاندارد ملی ایران معیار هایی برای تعیین کیفیت عسل ارائه کرده اند.
دکتر سپیدار تاکید کرد: با وجود فواید زیاد، عسل نباید به کودکان زیر یک سال داده شود،چرا که خطر بوتولیسم وجود دارد. همچنین مصرف بیش از از حد آن ممکن است به دلیل قند بالا باعث مشکلات گوارشی با افزایش قند خون شود.
راز محبوبیت عسل در ورزشکاران
کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: شاید تصور کنید که ورزشکاران فقط به نوشیدنی های انرژی زا وابسته اند. اما جالب است بدانید عسل یک منبع انرژی سریع و طبیعی است.گلوکزو فروکتوز عسل به سرعت جذب می شوند و به بازسازی ذخایر گلیکوژن عضلات کمک می کنند. به همین دلیل بسیاری از ورزشکاران حرفه ای، قبل یا بعد از تمرین از عسل به عنوان سوخت طبیعی استفاده می کنند.


این کارشناس مواد خوراکی با اشاره به اینکه منشاءگیاهی و شرایط اقلیمی، به عسل ویژگی های منحصر به فردی می دهد ادامه داد: عسل های تیره تر مانند عسل گندم سیاه یا عسل مانوکا سرشار از آنتی اسیدان ها هستند که از سلولهای بدندر برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. ترکیبات آنتی باکتریال موجود در عسل حتی علیه باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک هم اثر گذارند.
وی در ادامه به خواص انواع عسل اشاره کرد و گفت: عسل آویشن با طعم قوی و خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد. عسل گندم سیاه سرشار از آهن است و عسل مانوکا دارای اثری آنتی باکتریال می باشد. 
کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان اظهار داشت: عسل این هدیه ی شیرین طبیعت فقط یک طعم دلپذیر نیست. پشت هر قطره عسل دنیایی از دانش زیست شناسی، ترکیبات شیمیایی فعال و سنت های باستانی از شفای زخم ها تا تقویت ایمنی بدن، از سفره های صبحانه تا درمان های پزشکی،از کندوهای زنبورها تا آزمایشگاه های علمی پنهان است.
۲۵ تیر ۱۴۰۴ ۲۲:۴۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید