نشست اندیشگاه سلامت استان ( اتاق فکر) با موضوع ارتقای فرهنگ و سواد غذا و تغذیه با تاکید بر مصرف نان کامل ، شیر و فرآوردههای لبنی و بررسی چالشها و موانع توسعه تولید آرد و نان
کامل در استان و ارائه راهکارها و پیشنهادات موثر به صورت مداخله محور و دارای قابلیت اجرا روز یکشنبه سی ام آذر ماه به همت کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.
در این نشست دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی و مشاور رئیس دانشگاه در امور اجتماعی گفت با همکاری همه ادارات ذیربط تاکنون هشت نانوایی در سطح
شهر اقدام به پخت و عرضه نان کامل نمودهاند اما یکی از دغدغههای ما نظارت بر فرآیند صحیح و ارائه نان کامل است که به دست مصرف کننده برسد.
وی افزود دغدغه ما این است که اولاً چگونه بتوانیم کیفیت آرد ونان کامل کاهش پیدا نکند و سوء استفاده در این زمینه صورت نگیرد. همچنین تسریع و توسعه این نانواییها به سایر نانواییهای
سطح شهر صورت گیرد.
ما در تلاشیم که این نهال کاشته شده آسیب نبیند و به ثمر برسد فرهنگ سازی و مطالبه مردمی باید افزایش یابد و استاندارد تعریف شده با مشکل مواجه نشود و کیفیت نان کامل کاهش نیابد.
در این نشست مقررشد با دعوت ازاساتید و متخصصان اطلاع رسانی در سطح رسانهها و صدا و سیما انجام شود و در زمینه استفاده از آرد ونان کامل ، کاهش بیماریهای غیر واگیر و مواد منع
تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت ، آگاهی بخشی تبلیغات موثر و در سطح جامعه مدنظر قرار گیرد .
در ادامه دکتر سعید سمیعی رییس اداره توسعه پایدار کارگروه سلامت وامنیت غذایی بر الزامات قانونی و انجام صحیح این برنامه تاکید نمود.
در نظارت بر فرایند تهیه و تولید آرد کامل شاخصهای آزمایشگاهی بسیار حائز اهمیت است و در تهیه آرد ونان کامل بهره گیری از ظرفیت های تحقیقاتی دانشکده تغذیه و نظارتی معاونت غذا ودارو
به عمل آید.
همچنین دانشکده تغذیه میتواند در خصوص آموزش و استفاده از ظرفیت های آزمایشگاهی یاریگر باشد.
پیشنهاد شد مطالعاتی در ۸ نانوایی راهاندازی شده انجام شود و پژوهشهای دانشجویی توسط دانشکده پزشکی ، دانشکده بهداشت و اداره استاندارد صورت گیرد ضروری است این مطالعات در زمان محدود انجام شود.