سن سیگارکشیدن به زیر 10 سال رسید !!

سن سیگارکشیدن به زیر 10 سال رسید

دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور گفت: سن آغاز کشیدن سیگار در میان ایرانیان، به زیر 10 سال رسیده است.

دکتر محمدرضا معدنی  با بیان اینکه این آمار در تحقیقات این جمعیت به دست آمده، از متولیان خواست برای این پدیده شوم فکری کنند و ادامه داد: این مسئله نشان می‌دهد که برای مبارزه با مصرف دخانیات در کشور باید راهکارهای بهتری در پیش گرفته شود.وی با اشاره به اینکه کاهش سن استعمال دخانیات به زیر ده سال در حالی در ایران گزارش می‌شود که کشور ما به همراه ایرلند، ایالت‌هایی از کانادا و بخش‌هایی از استرالیا، مناطقی از جهان هستند که قانون جامع ملی مبارزه با دخانیات را تصویب کرده‌اند، افزود: منع استعمال دخانیات در همه مکان‌های عمومی و از جمله در کافه‌ها، برخورد با قهوه‌خانه‌هایی که قلیان و دیگر دخانیات را عرضه می‌کنند، اضافه‌شدن تصاویر هشداردهنده و منزجرکننده روی همه پاکت سیگارها و منع فروش سیگار به جز برای فروشگاه‌های مجوزدار، از جمله تمهیداتی است که برای کاهش استعمال دخانیات در ایران در پیش گرفته شده‌ است.دکتر معدنی تصریح کرد: با اجرای درست قانون جامع ملی مبارزه با دخانیات که در آن فروش سیگار به شکل نخی و فروش به افراد زیر 18 سال و استعمال دخانیات در مکان‌های عمومی ممنوع شده، می‌توان منتظر کاهش مصرف آن در کشور باشیم.دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با اشاره به اینکه ایران معاهده جهانی کنترل دخانیات مصوب سازمان جهانی بهداشت را پذیرفته است، تصریح کرد: این معاهده برای این‌که مصرف سیگار در دنیا به حداقل برسد، همه کشورهای دنیا را موظف کرده تا سال 2012 اقدامات نتیجه بخشی را انجام دهند. (مثلا افزایش قیمت سیگار تا سال 2012 و چاپ تصاویر ضدمصرف دخانیات بر روی پاکت‌های سیگار که این تصاویر باید هر 6 ماه یک‌بار عوض شود و هر تولیدکننده سیگار که این کار را نکند، محصولش به عنوان کالای قاچاق شناخته شده و جمع‌آوری خواهد شد.)وی خاطرنشان کرد: در کشور ما نیز اجرای این بند از معاهده‌ از 5 مهر سال گذشته آغاز شده و هم‌اکنون این تصاویر روی همه پاکت‌های دخانیات که در کشور توزیع می‌شود، اعم از سیگار و تنباکو، چاپ شده است.گفتنی است بر اساس برخی از آمارها مصرف سیگار و مواد دخانی در کشورهایی که این تصاویر روی بسته‌های آن چاپ شده، کاهشی 12درصدی در مصرف دخانیات داشته است.