برای اولین با در دنیا دانشجویان مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه موفق به طراحی و ثبت اولین انکوباتور هوشمند با بهرگیری از سیستم کنترل غیر تماسی دمای بدن نوزاد شدند.

"سیستم هوشمند وغیر تماسی کنترل دمای بدن نوزاد در انکوباتور توسط مهندس مصطفی تقی پورو مهندس بهروز مرادحاصل" اختراع شد.

ثبت اختراع "سیستم هوشمند وغیر تماسی کنترل دمای بدن نوزاد در انکوباتور توسط مهندس مصطفی تقی پورو مهندس بهروز مرادحاصل"

متاسفانه در تحقیقات و گزارشات زیادی به خاطر وجود مشکلاتی از قبیل عدم عملکرد صحیح سنسور محفظه و سنسور پوستی نوزاد ، عدم نصب سنسور بدن نوزاد بخاطر اطمینان به سنسور محفظه ، عدم نصب صحیح سنسور بدن نوزاد و حساسیتی که در پوست نوزاد به سبب استفاده از سنسور ایجاد میشود و نیز جدایی این سنسور از بدن بدلیل حرکات نوزاد، حوادث دل خراشی به دلیل افزایش دمای بدن و یا دمای داخل محفظه برای نوزادان بوجود میآید.

با توجه به لزوم کنترل دما بعنوان فاکتوری مهم در سلامت نوزاد و برای جلوگیری از اتفاقات جبران ناپذیر و نیزاصلاح  موارد و نواقص فوق دراین دستگاه و سایر تجهیزات پزشکی مشابه ، در این اختراع سیستمی نو و خلاقانه و هوشمند جهت کنترل دمای بدن نوزادان بدون نیاز به سنسورپوستی ابداع و نوآوری شده است .

این دستگاه بر خلاف سایر دستگاه موجود از چنیدین سنسور برای کنترل دما بدن نوزاد استفاده کرده و خطر سوختگی بدن نوزاد را که اغلب در بیمارستان به خاطر مواردی از قبیل عدم کالیبراسیون دستگاه , سهل انگاری پرستاران و... بوجود می آمد را تقریبا به صفر رسانده واین خود گامی بلند برای ایجاد کاهش حوادث و خطرات مشابه در بیمارستان دنیاست.این اختراع در مرحله صنعتی شدن است و مذاکرات لازم برای بکارگیری این سیستم در دستگاه های تولیدی داخلی و حتی خارجی در حال انجام که به زودی شاهد بکار گیری آن در دستگاه های انکوباتور خواهیم بود.

چند مورد از نوآوری های موجود در این دستگاه:

1.       کنترل دمای داخلی انکوباتور و بدن نوزاد بوسیله سنسور غیر تماسی و از راه دور

2.       استفاده از این سیستم در تمامی تجهیزات پزشکی مشابه

3.       جلوگیری از ایجاد آسیب و حساسیت پوستی نوزاد به سبب استفاده دایم از سنسور پوستی

4.       اطمینان به عملکرد و ایمنی دستگاه با توجه به کنترل و پردازش دایمی اختلاف دما بصورت دیجیتال

5.   عدم نیاز به نصب سنسور تماسی در جبران سهل انگاری و اشتباهات پرسنل درمانی بهنگام نصب صحیح سنسور

6.       جلوگیری از اختلال در کنترل دمای بدن به سبب حرکات نوزاد و امکان جداشدن سنسور تماسی

7.       استفاده دایمی و بهینه از سنسور غیر تماسی

8.       کاهش هزینه های تعویض پیاپی سنسور پوستی بعلت عدم استفاده و نگهداری صحیح آن

9.       جلوگیری از انتقال عفونت به سبب استفاده مکرر از یک سنسور پوستی

10. خرابی پیاپی سنسورهای پوستی بدلیل بیرون ماندن آنان بهنگام کار دستگاه و آسیب در زمان جابه‌جایی سینی و طلق‌ها به سبب بی توجهی کادر درمانی

شایان ذکر است مقاله مربوط به بکارگیری سیستم موجود توسط مهندس مرادحاصل و مهندس تقی پور در کنگره جهانی مهندسی پزشکی (World Congress on Medical Physics and Biomedical Engineering )در کشور چین ارائه گردید.

۱۶ خرداد ۱۳۹۱ ۰۸:۴۱